Qmusic lanceert interactief digitaal radiokanaal

Media / News

Q-Maximum Hits1 juli 2019, de dag waarop Qmusic een uniek digitaal radiokanaal lanceert: Q-Maximum Hits, voor zover bekend het allereerste interactieve kanaal in Vlaanderen. De luisteraars kunnen via de Q-app namelijk zelf de nummers kiezen die op het kanaal worden gedraaid. In de Q-app worden er twee nummerkeuzes voorgesteld. Het nummer met de meeste stemmen wordt gedraaid. Q-Maximum Hits is via de Q-app, Qmusic.be en DAB+ te beluisteren. An Caers, directeur radio"Dit interactieve station is opnieuw een stap die we met Qmusic nemen in de steeds innoverende radiowereld. We geven de luisteraars de kans om zelf de muziek te kiezen die ze graag horen, waar en wanneer ze willen."
Naar aanleiding van de lancering is er de komende twee maanden ook het radioprogramma Q-Maximum Hits vanuit het Q-Beach House in Oostende. De luisteraars kunnen hierin elke weekdag tussen 9u en 10u telkens het volgend nummer kiezen uit twee opties.
Q-Maximum Hits is het voorlopige sluitstuk van een gamma aan nieuwe DAB+-initiatieven bij DPG Media. Recent lanceerde Qmusic ook Q-Summer en Q-Foute Radio op DAB+. De eerste brengt zomerse muziek, de tweede sfeermuziek met een knipoog. Maar ook Joe lanceerde naast Joe 80's en Joe 70’s op 10 juni de nieuwe kanalen Joe 90's én Joe Easy. Die laatste brengt de bekende muziekstijl van Joe maar dan met een easy-going flow. Alles amen gaat het om een reeks van negen nationale DAB+-zenders. Het vernieuwde aanbod zal vanaf het najaar door de regie worden aangeboden, nadat het publiek een zomer lang heeft kunnen proeven van de DAB+-menukaart van DPG Media. Steve Van den Audenaerde, business development manager radio: “Het aanbod van onze radio's wordt door de lancering van DAB+ breder en dat creëert kansen. De luisteraar kan zo kiezen uit ‘free to air’ broadcastzenders die nog dichter aanleunen bij waar hij van houdt. Vanzelfsprekend zal er na de opstart op een eenvoudige wijze toegang worden gegeven tot reclame op deze zenders. Maar bij de start zetten we heel even enkel de muziek op de voorgrond.”