{Making-of van de week} Happiness geeft Quicks grootste geheim prijs als NFT

Crea / Making-of / Marketing / News

Sinds het ontstaan van Quick in 1971 is de Giant en haar geheime saus een icoon van de Belgische fastfood. Het geheime recept van die saus is altijd een goed bewaard geheim gebleven, tot nu, als afsluiter van de 50ste verjaardag van het merk. In een nieuwe campagne voor Quick verkoopt Happiness het échte recept van de iconische saus als NFT in een online veiling, ten voordele van het goede doel, op www.quick.be/nl/giant-nftSophie Verschueren, Digital Marketeer bij Quick: "Het geheim recept van de Giant saus en de speculatie errond blijft ongezien. Heel wat mensen proberen ‘m na te maken zonder succes, en ook online vind je allerlei probeersels. Om nu het échte recept via NFT te kunnen verkopen op zo’n innovatieve manier is niet alleen iets om trots op te zijn, maar is meteen ook de perfecte afsluiter voor Quicks 50ste verjaardag. Op naar de volgende 50!" 

Om dat te doen, heeft Kevin Derycke (CEO van Burger Brands Belgium) het enige echte, authentieke recept van de saus ingesproken in een sound studio bij Raygun. Van die geluidsopname werd een soundwave gemaakt en vervolgens gevisualiseerd in een digital art piece. Dat werk wordt nu verkocht als NFT op Foundation, een online NFT-marktplaats. En voor zij die denken het recept te kunnen ontmaskeren, ook de NFT blijft wel écht onkraakbaar, net als de saus. 

Jil Dockx, Creative Content Director bij Happiness: “Die authenticiteit van het recept en het feit dat de CEO zèlf de studio binnenstapt om het in te spreken, maakt het allemaal nog een pak krachtiger. Het échte recept verkopen was cruciaal voor dit idee. De craft van de soundwave daarna maakt de uitwerking des te beter.”  

NFT-technologie is momenteel een grote hype omdat het een symbool van status, exclusiviteit en ownership is. De Gentse Musketon verkocht al verschillende werken voor enkele miljoenen en ook internationaal springen merken nu op de kar. In België is het nog praktisch onbekend terrein. Tot nu, want op Foundation kan je vanaf vandaag het geheim recept van de Giant saus kopen. Daarvoor heb je een cryptomunt nodig en een digitale wallet om deze in te bewaren. Het hoogste bod wordt overigs ook gedoneerd aan het goede doel, namelijk aan Digital for Youth, onderdeel van de Koning Boudewijnstichting, dat zich inzet voor digitale inclusie bij jongeren, nauw aansluitend op de digitale campagne en purpose van Quick. 

Wesley Roeland, Connectivity & Content Director bij Happiness: “De constante vraag naar het geheim recept van onze community bevestigt het mysterie errond. NFT-techonologie heeft veel langetermijn potentieel, dus we zijn blij dat we de technologie kunnen combineren met een sterk idee dat verder bouwt op het merk zonder zomaar op de kar van NFT te willen springen. Zo maken we het relevanter en geloofwaardiger.” 

Bieden kan vanaf 0.1 ETH (de gebruikelijke crypto-munteenheid op dit platform, zo’n €400 volgens de huidige prijzen) en loopt voor zo’n 24 uur tot het hoogste bod.  Het 50ste levensjaar van Quick wordt zo afgesloten met een knaller van formaat, na eerder al de iconische Giant saus in potjes te verkopen, één grote fan te verrassen met een epische delivery, en een Limited Edition Golden Giant op de markt te brengen. 

CREDITS 

Agency: Happiness Brussels 

Client: Quick 

Head of Marketing: Dirk Lammens 

Marketing Manager: Evelyn De Groeve 

Brand Manager: Sarah Pockelé-Dilles 

Digital Marketeer: Sophie Verschueren 

Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson 

Creative Director: Katrien Bottez 

Creative Content Director: Jil Dockx 

Connectivity & Content Director: Wesley Roeland 

Account team: Barbara Devaux, Emmanuelle Hoet 

Strategists: Wesley Roeland, Birger Morris 

Creatives: Jil Dockx, Wesley Roeland 

Design: Dries Lauwers, Lisa Leloux, Matthias Vandenbosch 

Motion Design: Matthias Vandenbosch, Remke Faber 

(Technology: Thomas Colliers) 

Production: Dominique Turnbull, Arthur De Wachter 

Sound Production: Raygun 

DOP/Director: Frederic Goossens 

Copy NL: Britt De Valck, Jil Dockx 

Copy FR: Elmer Tazartez 

CRM: Stef Cuypers 

Development: Bliss Interactive 

PR agency: Whyte 

Special thanks: Kevin Derycke, CEO of Burger Brands Belgium, for his voice