Radio 1 start het najaar nieuw en vertrouwd

Media / News

radio1Op maandag 3 september schiet iedereen opnieuw in actie. Radio 1 start het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering met nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden.

Xavier Taveirne en Benedikte Coussement (c) VRT - Joost Joossen

Xavier Taveirne en Benedikte Coussement (c) VRT - Joost Joossen


Staan zoal op het programma: opstaan met de actualiteit doet Radio 1 met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck, die elkaar om de week zullen aflossen in ‘De ochtend’. In ‘De wereld van Sofie’ gaat Sofie Lemaire met haar redactie zoekt ze naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Het inmiddels vaste uur waarop de Radio 1-community zich buigt over maatschappelijke thema’s is vanaf dit najaar in de goede handen van Karolien Debecker. Zij neemt met ‘Bij Debecker’ de rol over van Jan Hautekiet en brengt van bij Generation M’ op MNM een neus voor relevante en pittige thema’s mee. Een vaste waarde bij Radio 1 die de eerste weken van het jaar toch iets anders klinkt is ‘Nieuwe feiten’. De vertrouwde gastheer Lieven Vandenhaute herstelt nog even van een knieblessure. In zijn plaats gaan Jan Hautekiet en Koen Fillet op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je in andere programma’s niet hoort. Op vrijdagavond blijft ‘Culture Club’ de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt. En op zondag verwelkomt Friedl' Lesage in ‘Touché’ een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.
Karolien Debecker (c) VRT - Joost Joossen

Karolien Debecker (c) VRT - Joost Joossen


Vanaf dit najaar zendt Radio 1 uit vanuit een vernieuwde studio. Alle programma’s zullen via een verbeterde livestream te volgen zijn op Radio1.be. Voor meer informatie over de volledige programmering kan u terecht op dezelfde website.