Radioplayer.be partner van Polestar 2

Media / News

Polestar, een zustermerk van Volvo, wil bewust 'anders' zijn. Elektrisch, om te beginnen, maar ook: niet verkrijgbaar via klassieke garages, maar enkel online. Al komen er ook Polestar Spaces,: in Brussel, Antwerpen en later dit jaar in Gent en Luik. En wat als een wereldprimeur wordt voorgesteld: de nieuwe Polestar 2 wordt 's werelds eerste auto met het nieuwe Android Automotive-infotainmentsysteem. Radioplayer, het radioplatform dat de belangrijkste omroepen van over de hele wereld samenbrengt, is gekozen als lanceerpartner van het voertuig en zal deel uitmaken van de apps die geïntegreerd zijn in het dashboard. Radiolayer is een van de eerste organisaties die de compatibiliteit van de applicatie met Android Automotive heeft ontwikkeld, in nauwe samenwerking met Google. De app is onmiddellijk beschikbaar voor kopers van een nieuwe Polestar 2, via het "Playout Auto Install"-systeem. Dit voorrecht is enkel een klein aantal partner-apps gegeven, die vooraf zijn geselecteerd door Google en Polestar.

De ontwikkeling van Radioplayer Android Automotive is een eerste stap richting hybride radio, waarmee automatisch kan worden overgeschakeld van digitale radio via de ether (DAB+) naar internet (IP) en vice versa. Naast een geoptimaliseerde luisterkwaliteit, verrijkt hybride radio de radio-ervaring met online feeds, logo's en beelden. Michael Hill, managing director bij Radioplayer: “We zijn verheugd om de lancering van de Polestar 2 te ondersteunen. Radio is altijd een speerpunt geweest in auto-entertainmentsystemen en ons doel is om dat te blijven doen door radio-interfaces te ontwikkelen die de volgende generatie audio ervaringen bieden die luisteraars verwachten. We zullen mogelijkheden voor Android Automotive ontwikkelen die de samenvoeging van radio uitzendingen met online inhoud ondersteunen in een rijke hybride omgeving. Radioplayer is er trots op dit werk te leiden namens onze duizenden internationale partnerzenders.”

En sinds 28 juli zijn alle radiozenders die aanwezig zijn op het platform Radioplayer ook te besturen met de voice assistant van Google. Met enkele eenvoudige spraakopdrachten kunnen gebruikers naar hun favoriete radiozender luisteren op het aangesloten apparaat van hun keuze (smartphone, tablet, computer, aangesloten luidsprekers, televisie, etc.).