Raquel Moeyaert 

Our Kids

Ik ben Raquel Moeyaert, nieuw in “de reklam” sinds augustus 2021. Hoewel ik mijn intrede al iets vroeger gemaakt heb, toen ik vorig jaar mijn opleiding aan de Belgian Advertising School startte.   

Tijdens dit postgraduaat leerde ik de kneepjes van het vak kennen. Want eerlijk? Voordien had ik nog nooit van eender welk reclamebureau in de industrie gehoord. Laat staan dat ik wist dat er zoiets bestond als ‘account’, ‘strateeg’ of ‘creatief’. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, een wereld waarin ik mijn draai best wel leek te vinden. 

Ik koos ervoor het pad van strategie te ontdekken en koos als stagebedrijf DDB Brussels.  

DDB is een bureau dat het voorbije jaar een enorme groei heeft gekend en dat blijft zoeken naar nieuwe opportuniteiten. Mijn dagen als stratege bestonden vooral uit héél veel research doen, waarmee we dan later aan de slag gingen om strategieën te bouwen. Een job die mij toeliet om veel bij te leren over verschillende industrieën.  

Uiteindelijk vroeg DDB mij of ik geen zin had om na mijn studies te blijven. Niet als junior strategic planner, wél als account executive. Ik was klaar voor een nieuw avontuur en heb deze kans met beide handen gegrepen. Momenteel werk ik zo’n vier maanden als account op onze klant INNO, dé department store van België. Eigen aan een retailer is natuurlijk dat deze nooit stilstaat. Dit zorgt ervoor dat elke dag anders is en dat ik mij nooit een seconde verveel. Benieuwd wat voor leuke projecten er mij nog te wachten staan!