RCA en BelOrta bezorgen jongeren WTF-moment

Crea / News

Jongeren vertonen behoorlijk wat aversie tegen reclame. En net dat vond RCA een mooie uitdaging: ze creëerden voor BelOrta een specifiek op jongeren gerichte campagne, getiteld What The Food.

Onderzoek toont dat jongeren de naam BelOrta, de grootste coöperatie van Belgische groente- en fruittelers, wel degelijk kennen. Maar ze weten niet dat het groenten en fruit zijn. Met deze nieuwe campagne wil RCA dat aanpakken.

What The Food is een reeks van acht snappy video's over behoorlijk what-the bleep-foodcombinaties. Wat dacht je van Camemberries, Berry Bratwurst of een PizzApple?

In 15 seconden wordt getoond hoe je het gerecht maakt. Ultrasimpel en snel zodat elke jongere dit thuis of op kot kan maken. Een slaapverwekkende VO is er niet, wel een banger van een soundtrack. Kenners herkennen er mogelijk de BelOrta-jingle in.

Deze filmpjes laat RCA los op de jongerenwereld als prerolls op YouTube. Wie getriggerd wordt, komt terecht op de landingpage. Daar worden de eenvoudige recepten op smaak gebracht met fotografie die helemaal matcht met de stijl van de video's.

Credits: 

Agency: RCA

Creative director: Bart Klerckx

Sr. art director: Nicholas Sterckx

Sr. creative copywriter: Jan Leenders

Creative motion design: Gilles Vermeulen

Sr. accountmanager: Wenche Janssens

Managing director: Micha Appermans

Video production: unknown.collective 

Director: Louis Vielle 

Executive Producer: Esteban Brouillard

Project Manager: Jonas Van Bael

DOP: Charlie Severe

1st AC: Jules Koechlin 

Gaffer: Hugo Corson

Make-up artist: Daphné Duvivier

Set Design/Food stylist: Sophie Boury

Set Design assistant: Eve Herry

Grading: Baptiste Najean 

Sound: Raygun