RCA zet Delitraiteur op de kaart

Crea / News

Deli’ke doen? Die vraag moet straks 'en masse' weerklinken in de Vlaamse kantoren en huishoudens. Om voet aan grond te krijgen in Vlaanderen, vroeg Delitraiteur aan RCA om een creatieve campagne op poten te zetten die hen op de culinaire kaart zet.

Delitraiteur stond voor de uitdaging zijn merkbekendheid in Vlaanderen te verhogen. Met het ambitieuze doel om het aantal winkels te verdubbelen. In een markt die verschilt van die van Wallonië was een strategie en aanpak op maat dan ook noodzakelijk.

Delitraiteur biedt een assortiment van kwaliteitsproducten en kant-en-klare maaltijden, perfect voor het snelle leven van hun doelgroep: bemiddelde singles, koppels en gezinnen met een drukke agenda. De noodzaak voor snelle en gezonde maaltijden staat centraal in deze campagne. Het concept benadrukt hoe kleine ongemakken — zoals het missen van de bus, onverwacht bezoek of overwerken — in feite vermomde kansen zijn om volop te genieten van Delitraiteur. 'Een Deli’ke doen' wordt de slogan om die aanpak te benadrukken. Bekt lekker Vlaams. 

Om de boodschap effectief over te brengen, lanceren Delitraiteur en RCA de campagne over een breed scala aan kanalen, waaronder POS, direct mailing, Delimag magazine, online video’s en sociale media. Die campagne moet Delitraiteur helpen om zijn merkbekendheid in Vlaanderen te vergroten, maar ook om het winkelverkeer te stimuleren én nieuwe klanten te binden.

 CREDITS:

Client: Delitraiteur

Communication project leader: Laetitia Van den Bosch

Directrice Communication: Laurence Ory

Agency: RCA

Managing director: Micha Appermans

Account Manager: Rachel Genot

Creative Director: Bart Klerckx
Creative Team: Karolien Schroeyen , Ken Houben
(SoMe) Copywriter: Alix Vandeweyer
Design & final art: Inne Quetin

Strategy: Karel Byloos & Nico Croes

Creative Operations Manager: Veerle Guiljam

Media planner: Hannes Smets

Digital consultant: Ruben Lemaire

Production Company: Medialife

Director: Ralf Demesmaeker