Red Bull bromt 132km over Vlaamse Ardennen en Pays des Collines

Agenda / Marketing / News

Red BullOver heel België sleutelen duizenden mannen én vrouwen dagelijks aan hun brommer. Ze zoeken naar onderdelen voor hun Flandria, Puch of Honda Camino online, gaan lekker retro met hun gloednieuwe Mash en rijden het land rond met gelijkgestemde zielen. Want vriendschap, motorsport en fun, daar draait het om.
Voor hen organiseert Red Bull op zaterdag 11 mei 2019 Red Bull All The Way, een uitdagende tocht van 132 kilometer (en met meer dan 1800 hoogtemeters) door de Vlaamse Ardennen en het mooie Pays des Collines in Henegouwen. Een peloton mopeds van 50CC over onze mooiste wegen, steilste hellingen en meest uitdagende kasseistroken dus, met start én finish in Oudenaarde.
“Jongeren met een hart voor oldtimers, verslingerd aan de geur van vuile olie en twee- en viertakt. Fantastisch van Red Bull om daar eindelijk iets mee te doen,” zegt Dora Cabergs van De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV)“Red Bull All The Way is een erg leuke manier om jongeren aan te spreken en de schoonheid van het werken aan oude voertuigen in de verf te zetten. Het is veel meer dan een leuke hobby, en dat mag heel België weten.”
Red BullNiet zomaar een tourtocht natuurlijk, maar op zes legendarische hellingen een fikse challenge:
De Muur (op 40 km) - No Engine
Mont Saint Laurent (op 84 km) - Balance
La Houppe (op 98 km) - Zigzag
De Koppenberg (op 120 km) - 3rd = 1st
De Paterberg (op 130 km) - Dragrace
Oude Kwaremont ( op 135 km) - Grab
Het ultieme doel? Alle checkpoints halen en zoveel mogelijk punten scoren tijdens de challenges op de hellingen. Met een bolletjestrui en natuurlijk een coole prijs voor de winnaar in elke categorie: oldtimers en niet-oldtimers.
Inschrijven kan op de website van Red Bull. Let wel, om te mogen deelnemen ben je ouder dan 16 jaar oud en moet je aan de start staan met een moped Klasse B met originele 50CC-motorblok. Zowel tweetakt- als viertaktmotoren zijn toegelaten, scooters (zoals een Vespa) en e-bikes niet. Alle inschrijvingen worden gescreend. Lees het volledige reglement hier.