Reinhard Byl van Port of Antwerp naar Whyte Corporate Affairs

News / People

Reinhard Byl versterkt het team van Whyte Corporate Affairs als associate consultant. Voordien was hij aan de slag als corporate communications & pr-expert bij Port of Antwerp. Binnen het team zal Byl zich toeleggen op corporate communicatie en public affairs opdrachten.

Zijn komst kadert in de verdere groei van Whyte Corporate Affairs, dat met meer dan 30 Vlaamse en Franstalige consultants een gevarieerde klantenportefeuille beheert. Met deze aanwerving speelt Whyte Corporate Affairs in op de stijgende vraag naar strategisch communicatie-advies in Vlaanderen. Een waardevolle troef van het Antwerpse Whyte-team is de kennis van het lokale speelveld enerzijds, in combinatie met de gevestigde positie en rijke expertise van het Brusselse kantoor anderzijds.

Dankzij zijn ervaring bij onder meer het MAS en Port of Antwerp, kent hij ’t Stad van binnen en van buiten. De voorbije jaren legde hij zich toe op enkele complexe communicatieprojecten die eigen zijn aan de haven, als grootste chemische cluster van Europa en belangrijk logistiek knooppunt. Zo beschikt Byl over heel wat expertise in draagvlakcreatie, voornamelijk binnen maatschappelijk relevante domeinen zoals innovatie, duurzaamheid en mobiliteit. Hij kenmerkt zich door zijn ruimdenkende en analytische blik, die hij graag combineert met een diplomatische aanpak en een grote drijfkracht om op zoek te gaan naar oplossingen op maat van de klant.

“Met de verdere groei van haar Antwerpse kantoor bouwt Whyte Corporate Affairs verder aan haar succesverhaal. In deze turbulente maar boeiende tijden is strategische communicatie belangrijker dan ooit, en blijven we als ondernemers investeren in onze verdere groei,” zegt Joris Bulteel, partner en hoofd van het Antwerpse kantoor van Whyte Corporate Affairs. “We helpen onze klanten met belangrijke uitdagingen, onder meer op het vlak van crisiscommunicatie, draagvlakcreatie, vergunningstrajecten, ‘Not In My Backyard’-issues, fusies en overnames. Met ons Antwerpse team combineren we het beste van twee werelden: de expertise van een gevestigde waarde als Whyte Corporate Affairs enerzijds, onze lokale kennis en nabijheid anderzijds.”