Waar kijken we deze week naar uit?

Media / News

Bloggers UTD logo

Op 4 februari 2017 komt bloggend België voor de tweede keer samen in Hotel Bloom in Brussel om er in dialoog te gaan met heel wat grote bedrijven uit de toeristische sector.  Van de toeristische dienst van Kroatië, Ibiza en Las Vegas tot Qatar Airways, Corendon en Thalys, allemaal tekenen ze present voor de tweede editie van Bloggers UTD – the travel gathering. « In aantal partners zijn we bijna verdubbeld t.o.v vorig jaar, » zegt organisator Jo Thuys van PR-bureau Sound of C. « Een teken dat de sector nood heeft aan een dergelijk event waarop ze kunnen netwerken met een voor hen interessante doelgroep, namelijk bloggers en social influencers. » 

Bloggen is hot, dat mag blijken uit het aantal vlijtige schrijvers of fotografen die van hun hobby hun beroep proberen te maken. Maar om daarin te slagen, heeft een blogger partners en input nodig. Die partners kunnen op hun beurt dan beroep doen op het publiek dat de blogger in kwestie aanspreekt.

Jo Thuys, Sound of C

Jo Thuys, Sound of C

Dat zowel bloggers als de toeristische sector op zoek zijn naar dit soort evenementen, blijkt uit de gestegen interesse. Waar vorig jaar 90 bloggers aanwezig waren, zullen dat dat er volgende week zowat 110 zijn. Aan de kant van de toeristische sector steeg het aantal partners van 14 naar 27. Bij de bloggers ligt dat uiteraard aan het feit dat ze steeds meer in aantal toenemen, maar bij de toeristische partners gaat het stilaan om pure noodzaak. « Blogs verrijken het al bestaande medialandschap. Net zoals journalisten zijn bloggers mensen met invloed die een bepaald publiek aanspreken met hun opvattingen of inspirerende verhalen. Hen bereiken is voor heel wat bedrijven een standaard doelstelling binnen hun PR plannen geworden. En wij helpen hen uiteraard met plezier verder, » besluit Jo Thuys.

Een uitgebreid interview met Jo Thuys over online influencers kan u lezen in het volgende nummer van PUB.