Ricola opent eerste pop-up in België: de Kruidenwereld

Marketing / News / Retail

Ricola opent eerste pop-up in België, in een organisatie van RCA: de Kruidenwereld Het is de allereerste keer dat Ricola in België zo’n evenement voor het grote publiek organiseert. Het bekende Zwitserse merk lanceert zijn Kruidenwereld in hartje Brussel, van 6 tot 9 oktober 2022, telkens van 10 tot 19 uur. In de Edelknaapstraat 15A in Elsene dompelt deze natuurlijke pop-up je helemaal onder in de wereld van kruiden, via tal van leuke workshops en activiteiten.

Door de traditionele kruidenwereld opnieuw te interpreteren, laat Ricola zijn publiek kennismaken met de vele troeven van verschillende planten. Zo kan je in de pop-up terecht voor een bonbonproeverij, een DIY-workshop met gedroogde planten, een wandeling in de Ricola-tuin of een kindervoorleesuurtje met authentieke Zwitserse verhalen… Ook voor een leuke selfie tegen een gigantische groene gevel van planten kan je nog tot en met zondag in de pop-up terecht. Christian Bennefeld, senior vice president Ricola France & Benelux: “We zijn blij om de ‘Kruidenwereld van Ricola’ voor te stellen: een tijdelijke, natuurlijke tussenstop in hartje Brussel om het publiek onder te dompelen in Ricola’s passie voor kruiden.”

De geheime mix van 13 Alpen-kruiden ligt aan de basis van het succesverhaal van Ricola, dat in 1930 startte bij meesterbakker Emil Richterich in het dorpje Laufen – de naam Ricola is dan ook een samentrekking van ‘Richterich & Co Laufen’. In zijn bakkerij produceerde Emil verschillende soorten bonbons. Zijn passie voor kruiden maakte hem nieuwsgierig naar een weldadige pastille die lekker smaakt. Tien jaar experimenteerde hij met de knoppen, bloesems, stengels en wortels van heel wat planten uit de Zwitserse bergen, om uiteindelijk de originele Ricola-bonbon te lanceren. Tot vandaag is dit goed bewaard recept nog altijd de basis van alle kruidenbonbons van Ricola, met in de hoofdrol pimpernel, ereprijs, malrove, duizendblad, vrouwenmantel, heemst, gewone vlier, malva, pepermunt, salie, sleutelbloem, weegbree en tijm.