RMB introduceert video-targetingaanbod Catch Me

Media / News

catch me RMBRMB introduceert via zijn DMP het video-targetingaanbod Catch Me. Dit omvat drie segmentcategorieën en biedt adverteerders de mogelijkheid hun doelgroep te bereiken via het sociodemografische profiel, de woonplaats en/of interesses. Het aanbod geldt voor de volledige video-inventaris van de RTBF-websites, op alle toestellen, zowel in programmatic als traditional buying.
Waarom deze stap? Adverteerders willen hun communicatie alsmaar gerichter targeten, om hun bestedingen maximaal te optimaliseren, stelt men ook bij RMB vast: "Met targetingcampagnes kan men de ROI verhogen, de 'verspilling' van reclame bij niet betrokken doelgroepen beperken en het behaalde bereik optimaal bepalen." Om in te spelen op de behoeften van zijn klanten introduceert RMB  dus die Catch Me, een specifiek commercieel aanbod voor onlinevideo in een premium mediacontext. Adverteerders kunnen voortaan de internetgebruikers targeten op alle RTBF websites volgens hun leeftijd/geslacht, hun woonplaats en/of hun surfgedrag.

RMB gebruikt Adobe Audience Manager om de gebruikersdata van de RTBF-onlineplatformen te verzamelen, op te slaan en te beheren. De verkregen informatie bestaat uit meegedeelde data (door de webgebruiker verstrekte profielgegevens) en observatiedata (surfgedrag). Op dit ogenblik zijn 2.200.000 personen ingeschreven op de websites van de openbare omroep. Tijdens de eerste testcampagnes werd het door RMB voorgestelde bereik met succes bevestigd via de 'Nielsen Digital Ad Rating'-tool. Yves Gérard, CEO: "Omdat we adverteerders en agenciy's altijd willen helpen de best mogelijke resultaten in hun marketing activation te behalen, presenteert RMB voortaan een targetingaanbod dat zowel kwalitatief als kwantitatief is. Of het nu gaat om zuiver digitale campagnes die een uitgesproken nichetargeting vergen of om gecombineerde 'tv en onlinevideo'-acties die maximaal incrementeel bereik nastreven, Catch Me stelt merken in staat hun budget enkel te besteden aan de personen die het best passen bij hun communicatiedoelstelling. Dankzij de samenwerking van on
ze campaign experts en marketing analysts zullen we snel bijkomende criteria kunnen aanbieden of optimale 'personas' kunnen bepalen om de resultaten te bereiken die onze klanten op het oog hebben."