Roularta neemt Nederlandse beurzen over

Communication / News

Senior Publications Nederland (SPN), het Nederlandse 100%-dochterbedrijf van Roularta Media Group (RMG), sloot een overeenkomst om begin 2022 – en mits aan een aantal opschortende voorwaarden wordt voldaan – de 50%-participatie van Alexander van de Kerkhof in BV 50+Beurs & Festival over te nemen. Sedert 2005 had SPN al een participatie van 50% in 50+Beurs & Festival. BV 50+Beurs & Festival is de organisator van beurzen met de focus op actieve 50-plussers en op gezondheid. De 50+beurs bestaat al 28 jaar. Ze vindt jaarlijks in september plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met 550 stands en 100.000 bezoekers is het een van de grootste evenementen voor actieve-50 plussers in de wereld. De 50+beurs staat in het teken van  leerrijke informatie, entertainment en aanbiedingen.
 
Eveneens in de Jaarbeurs Utrecht wordt jaarlijks in februari De Nationale Gezondheidsbeurs gehouden. De beurs trekt jaarlijks 45.000 bezoekers aan. De Nationale Gezondheidsbeurs richt zich tot mensen die een gezonde levensstijl (willen) aankleven. De bezoekers kunnen er kennis maken met en inspiratie vinden bij experts, influencers, coaches en auteurs op het vlak van gezondheid. Ook kunnen ze deelnemen aan tal van workshops. Daarnaast organiseert BV 50+Beurs & Festival concerten – bijvoorbeeld kerstconcerten. Wegens Covid zijn er in 2021 geen beurzen. Ze worden wel gepland in 2022. Dankzij deze transactie versterkt SPN haar engagement en haar 360°-strategie voor de groeiende community van 50-plussers. Dirk Oeyen, CEO Roularta Media Nederland: ”Via Plus Magazine, Plus Gezond, plusonline.nl, gezondheidsnet.nl, Plus puzzels, etadoro.nl (online cursussen), cruises & reizen en de beurzen, de 50+Beurs en de Gezondheidsbeurs, kunnen we als enige in Nederland de voltallige community van 50-plussers bereiken. De volledige controle over de beurzen geeft ons de mogelijkheid om voor 50-plussers een uniek, onontbeerlijk en volledig platform uit te bouwen waarbij alle eigenhuismedia op elkaar inspelen.”
 
Van deze transactie wordt vanaf 2022 een positieve impact op de resultaten van Roularta Media Group verwacht, gezien de verwachte omzet en EBITDA van BV 50+Beurs & Festival vanaf januari 2022 in de geconsolideerde cijfers worden opgenomen. Vanaf 25 maart 2021, bij de 100%-overname van SPN, werd slechts 50% van het nettoresultaat van BV 50+Beurs & Festival in de EBITDA opgenomen en voordien, vóór de 100%-overname van SPN, slechts 25%. De omzet van BV 50+Beurs & Festival bedroeg in 2019 (het jaar van de laatste editie van de beurzen en concerten vóór Covid-19) 5,5 miljoen euro.