RTBF en VTM bovenaan social media ranking

News

media_be_0619_OGHet Laatste Nieuws (of kortweg HLN) blijft kampioen sociale media in Vlaanderen, zo blijkt uit de Social Media Ranking van juni 2019. Voor heel België werden ze in mei al voorbijgestoken door de RTBF. Wellicht een gevolg van de verkiezingen, dachten we toen. Of is er meer aan de hand? Ook in juni prijkt de RTBF bovenaan de metingen.
PUB presenteert deze social media ranking in samenwerking met het Oostenrijkse Storyclash. Deze Social Media Ranking is een real-time social media monitoring tool. Dat wil zeggen dat (online) mediabedrijven met elkaar worden vergeleken op basis van het aantal interacties: likes, shares en commentaren op sociale netwerken. Ook interacties via Instagram and Youtube zijn geïntegreerd in deze rankings, en recent werden enkele nieuwe Belgische websites opgenomen (met dank aan wie daarvoor suggesties stuurde naar de redactie van PUB). En onderaan deze lijst vindt u een afzonderlijke lijst van succesvolle posts. Bovendien bevatten de deze rankings nu ook Images, GIF’s en Status Messages.
Aan Nederlandstalige zijde bestaat de top 5 uit Het laatste Nieuws (dat wel wat verlies leed, maar zonder zijn koppositie in het gedrang te laten komen), Het Nieuwsblad, VTM, Eén en De Standaard. Aan Franstalige kant bestaat de top 5 deze maand uit RTBF, RTL BelgiumDHLe Soir en L'Avenir. De volledige lijst bestaat ondertussen uit meer dan 100 titels. Doorklikken en u krijgt de kans om die allemaal te zien! Opmerkingen of suggesties? U kent of publiceert een medium dat volgens uw informatie toch nog zou kunnen ontbreken? Stuur een mail naar redactie@pub.be en vermeld Storyclash in het onderwerpveld.