Safeshop Awards bekroont 15 webwinkels

Awards / News / Retail

Safeshop Awards 2018De Safeshops Awards werden uitgereikt! Vijftien Belgische webshops mochten een Award in ontvangst nemen. Om de Awards toe te kennen, deed Safeshops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van meer dan 4.200 online shoppende consumenten.

Alle Belgische webshops kunnen deelnemen aan de Safeshops Awards en dienen zich enkel te registreren om in aanmerking te komen voor een award. “Online consumenten spelen een cruciale rol in het succes van een webshop. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar een webwinkel; het zijn de consumenten die aangetrokken moeten worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop moeten overgaan,” vertelt Greet Dekocker, managing director Safeshops.be. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen.

De winnaars:

Categorie ‘Logistic Champion’

Criteria die doorslaggevend waren bij het toekennen van deze Award waren o.m. duidelijke info met betrekking tot verzendkosten, betrouwbaarheid/snelheid van levering en correcte afhandeling van retouren.
De winnaars 2018:
- Small: Kees Smit Tuinmeubelen
- Medium: Baunat
- Big: Smartphoto

Categorie ‘Customer Friendliness’

Bij het toekennen van de award voor klantvriendelijkheid kwamen o.m. deze aspecten aan bod: toegankelijkheid van de klantendienst, ervaring klantendienst en een vriendelijke/snelle service. De winnaars 2018:
- Small: Joyofmatcha
- Medium: 24pharma
- Big: AS Adventure

Categorie ‘Payment Hero’

Webshops die binnen deze categorie een award in de wacht sleepten, werden o.m. beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden.
De winnaars 2018:
- Small: Kinderenkoning
- Medium: Klium
- Big: Lidl

Categorie ‘Brilliant Concept’

Design, klantvriendelijkheid van de website en de beschikbare productinfo zijn de criteria die mee bepalend waren voor winnaars in deze categorie.
De winnaars 2018:
- Small: Plantiful
- Medium: Viata
- Big: Albelli

Categorie ‘Safeshops.be Diamond Award’

Belgische webshops die in alle categorieën de top behaalden, sleepten de Safeshops.be Diamond Award in de wacht.
De winnaars 2018:
- Small: Sobaggy
- Medium: Newpharma
- Big: Coolblue