Sara Vercauteren brengt studenten naar hoger niveau

Sara Vercauteren

News

Sara VercauterenThomas More-hogeschool verwelkomt Sara Vercauteren, woordvoerster van Medialaan, als docent. Samen met Proximus-woordvoerder Tom Van de Vreken brengt ze studenten die woordvoerder willen worden de knepen van het vak bij. Samen leiden ze nu het afstudeertraject woordvoerder.

Sara Vercauteren: “Ik was aangenaam verrast toen ik de vraag kreeg om mee woordvoerders klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het belang van een goede woordvoerder alleen maar zal toenemen, deel ik graag mijn passie, wil ik talent spotten en beter maken. In tijden waarin mensen almaar meer transparantie verwachten, heb je professionals nodig die dit op een goede manier kunnen waarmaken. Daarom zoeken we nog topstudenten voor het verkorte traject.”

Tom Van de Vreken: “Ik ben heel blij dat Sara zich bij de rangen vervoegt. Samen kunnen we de studenten in één academiejaar meer dan 30 jaar ervaring doorgeven in omgaan met de pers. Daar is nood aan: steeds meer bedrijven en overheden zoeken iemand die weet hoe de media werken, die journalisten kan helpen met hun job en daarnaast ook de eigen organisatie in het nieuws kan krijgen. Want een woordvoerder doet veel meer dan interviews geven.”  

 

In dit traject bij Thomas More krijgen studenten ook een twintigtal expert classes van andere professionals uit de echte wereld. Met topsprekers als Michiel Sallaets (woordvoerder Google), Michaël Schockaert (Belmodo) en Richard Verbeek (communicatiebureau Lewis) en vele anderen.