Saskia Van Uffelen wint Etion Leadership Award

Awards / News / People

Etion

Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Benelux, ontvangt de trofee uit handen van Wouter Torfs, de winnaar van 2017. (Foto Johan Martens)

Op 10 december werd de Etion Leadership Award uitgereikt. Met deze award wil Etion een rolmodel uit de ondernemerswereld een speciale erkenning geven. Saskia Van Uffelen, ceo van Ericsson Benelux, mocht de trofee – een creatie van Myriam Lelieur — in ontvangst nemen.

Hiermee zet Etion een traditie verder die ontstaan is bij Lead-In, dat onderdeel uitmaakt van het bedrijf. De activiteiten van Lead-In gingen begin 2018 op in Etion. Onder het voorzitterschap van Bart De Smet, ceo van Ageas, werd er bij Lead-In gewerkt rond goed leiderschap en hoe dat kan leiden tot een betere wereld. Deze boodschap willen ze bij Etion graag verder overbrengen, dit met een rolmodel uit de ondernemerswereld. Ze gingen op zoek naar een persoon die tijdens zijn carrière, met volgehouden integriteit, zowel binnen als buiten zijn bedrijf, steeds een voortrekkersrol heeft vervuld.

Naast haar functie van ceo bij Ericsson Benelux heeft Van Buffelen ook bestuursmandaten bij Bpost, Elia, Axa Belgium, Media Invest Vlaanderen en BeCentral, en moedigt ze, als eerste Digital Champion van België, jongeren aan om te kiezen voor een job in de digitale economie.