Scènes uit de toekomst: Brice Le Blévennec (Emakina)

Communication / News / Positive Vibes

Exit de ‘exit’, enter de ‘enter’: we gaan met z'n allen het Nieuwe Normaal in. Voortaan stellen we aan spelers uit de sector twee vragen en we rekenen erop dat de antwoorden mensen kan helpen bij het leren omgaan met dat Nieuwe Normaal. Vandaag aan de beurt: Brice Le Blévennec, CEO van Emakina Group.

Wat zal in het Nieuwe Normaal veranderen aan jullie contacten met klanten? 

“Over het algemeen zullen we IRL (In Real Life)-vergaderingen vervangen door videoconferenties of conference calls. Onze accounts zullen gebruik maken van chatsystemen of video conferencing, terwijl onze projectmanagers de workshops met hun klanten zullen houden met behulp van gespecialiseerde tools (Miro, Murals,...). Voor newbizz zullen we de prospectie via deelname aan evenementen vervangen door prospectie via e-mail en telefoon.

Wat betreft onze communicatie: onze evenementen zullen we organiseren in de vorm van web seminars. We hebben onze deelname aan events als Cannes, SXSW en dergelijke al geannuleerd, maar eigenlijk zijn we veel meer online aanwezig (Microsoft, Adobe, Apple,…). In België zijn er onder meer ook de Creative Belgium Awards en IAB MIXX Awards. Wij zijn meer actief op online communities zoals LinkedIn, forums, GitHub,...”

Welke nieuwe diensten of manieren van werken bieden jullie voortaan aan?

“Bedrijven werden op slechts enkele weken tijd gedwongen om hun digitalisering te versnellen zodat hun werknemers op afstand konden blijven werken. Al voor het virus er was, waren wij begonnen aan de constructie van een ondersteuningsaanbod voor virtualisatie en bedrijfsautomatisering met Microsoft-technologieën: Teams, Power Automate, Sharepoint, AI Builder...  Dit staat vrij goed uitgelegd in mijn laatste artikel in Inside of in ons jaarverslag, voor de geïnteresseerden. We moeten het nog beslissen, maar dit aanbod zou de naam ‘Emakina/Workflows’ kunnen krijgen.”