Sipef wint Family Business Award of Excellence 2018

Awards / News

sipefSipef werd op woensdagavond 12 december verkozen tot Belgische ambassadeur van de Family Business Award of ExcellenceEY organiseert dit initiatief reeds voor de vijfde keer in België in samenwerking met FBN Belgium, GUBERNA, BNP Paribas Fortis en De Tijd. Sipef haalde het voor de andere finalist Eloy. De jury loofde Sipef onder andere voor haar voorbeeldfunctie in haar duurzaamheidsaspecten, ondernemerschap en de hechte professionele familiale betrokkenheid .
De Family Business Award of Excellence beloont familiebedrijven die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf en in de interactie tussen de twee, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement. François Van Hoydonck, gedelegeerd bestuurder van Sipef, kreeg de award overhandigd van juryvoorzitter Luc De Bruyckere.
Sippen werd opgericht in 1919 en is vandaag een Belgisch beursgenoteerd bedrijf met familiale referentieaandeelhouders. De groep legt zich volledig toe op agro-industriële activiteiten en produceert palmproducten, zoals trossen palmvruchten, palmolie, palmpitten, palm-pitolie, alsook natuurlijk rubber, thee en bananen. Het hoofdkantoor is gevestigd in België en de dochterondernemingen in Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en de Ivoorkust stellen meer dan 21.000 mensen te werk. Sipef hecht veel belang aan duurzame landbouw en verkoopt het merendeel van haar producten via duurzame fysieke toeleveringsketens. In 2017 boekte de groep een omzet van 327 miljoen USD.