Sonhouse opent studio in Amsterdam met Julia Weyts

News / People

Sound production agency en talentenplatform Sonhouse opent een studio in Amsterdam op 1 januari 2024. Via de nieuwe studio zal Sonhouse de Nederlandse markt bedienen met een focus op sound identities, muziek voor brand en film. Julia Weyts is aangesteld om de studio te leiden en komt Sonhouse versterken na bijna tien jaar bij Epidemic Sound, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de Europese expansie van het bedrijf.

Sonhouse is in Nederland reeds actief via samenwerkingen met 72andsunny, Wieden+Kennedy en TBWA/NEBOKO, en geluidsidentiteiten voor Coolblue, Spa en Exact. De filmafdeling verzorgde muziek en volledige post-productie voor de geliefde series Undercover, Ferry en Knokke Off.

Cedric Engels en Phile Bokken - oprichters van Sonhouse: "Een tijdje terug hebben we Julia ontmoet en het was meteen duidelijk dat zij de perfecte fit is om Sonhouse verder uit te bouwen in Nederland, gedreven door haar verregaande passie voor geluid en het delen van dezelfde cultuur. We zijn overtuigd van haar kennis en ervaring rond de creatieve productiekant. Aangezien we steeds meer projecten in Nederland soundtracken, zien we een groot potentieel met Julia in combinatie met de bestaande ploeg". 

Julia Weyts: "Geluid, muziek en stem zijn altijd mijn passie geweest en ik ben erg onder de indruk van het sterke traject van Sonhouse in de afgelopen jaren. Ik ben meer dan enthousiast om aan de slag te gaan en samen te werken met gepassioneerde mensen die hun vak door en door kennen. We staan in Nederland nog maar aan het begin en ik ben erop gebrand om de vele kansen die voor ons liggen te benutten."