Sopexa bakt Belgische frietjes met McCain

Budgets / News

Jean Bernou CEO McCain foods Continental Europe 4[3]Voor zijn 60e verjaardag doet het Canadese familiebedrijf McCain, wereldwijd de nr. 1 van de friet en de aardappel in al zijn vormen, een beroep op Sopexa om de nationale Belgische pers te woord te staan.

Zopas werd de ijzersterke band tussen deze Canadese onderneming met België aangehaald, strategisch zeer belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf in Europa. Sinds 2013 investeerde McCain al meer dan 100 miljoen euro in de fabriek van Leuze-en-Hainaut, dat recent werd overgenomen van het Belgische Lutosa en vandaag de grootste productie-unit is van aardappelspecialiteiten wereldwijd.

« McCain : meer Belgisch dan je dacht ! » : de persconferentie, georganiseerd in Leuze op de symbolische datum van 14 februari, was meteen het startschot van deze informatiestroom en de ideale gelegenheid om deze Belgisch-Canadese « love story » voor te stellen, op het moment dat het bedrijf zich vanaf nu engageert dat 100% van alle producten van McCain, die in de Belgische supermarkten verkrijgbaar zijn, geproduceerd worden in de fabriek van Leuze-en-Hainaut en voor 100% afkomstig zijn van Belgische aardappelen.