SOS Kinderdorpen en Planta samen in de brooddoos

Crea / News

planta kus en knuffelVoor de start van het nieuwe schooljaar ontwikkelden SOS Kinderdorpen en Bonka Circus Kus & Knuffel briefjes, een pakje van 20 kleine briefjes die ouders mee kunnen geven in de brooddoos van hun kinderen. Briefjes als ‘Ik ben beretrots op jou want...’, ‘Weetje van de dag’ en ‘Ik vind je lief omdat...’.
SOS Kinderdorpen verspreidde de Kus & Knuffel briefjes in haar drie projecten in België, waar de organisatie opvang biedt aan kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. « Wij proberen van onze projecten in Liedekerke, Kraainem en Marche-en-Famenne altijd een warme thuis te maken voor de kinderen, » zegt Tom Moons van SOS Kinderdorpen. « Onze Kus & Knuffelbriefjes zijn daar een mooi voorbeeld van: met een Kus & Knuffel briefje in hun brooddoos vertrokken de kinderen in onze Belgische projecten vandaag met een aanmoediging, compliment of liefdevol woordje naar school, wat bouwt aan hun zelfvertrouwen. »
planta SOS KinderdorpenDe organisatie verdeelt de Kus & Knuffelbriefjes de komende weken ook breed via evementen, scholen en bedrijven. Zo ging de organisatie een samenwerking aan met Planta, die met een actie bij Colruyt een brooddoos weggeeft bij aankoop van 2 producten. Daar zit dan ook een Kus & Knuffelbriefje bij. Een actie die loopt tot en met 11 september. « We zijn blij te kunnen samenwerken, » zegt Michael Dusollier, marketingdirecteur bij Upfield. « Het margarinemerk Planta is het familiemerk bij uitstek en legt de focus op de essentiële vetstoffen die goed zijn voor kinderen. Ze worden goed groot met Planta én een Kus & Knuffelbriefje op hun brood. »
Ook doet de organisatie de komende weken acties in de meer dan 60 scholen die al een kus&knuffelzone installeerden de afgelopen 2 jaar, een zone waar ouders hun kinderen nog eens goed kunnen vastpakken voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten.