SOS Kinderdorpen realiseert dromen

Crea / News

sos kinderdorpenTijdens De Warmste Week organiseert SOS Kinderdorpen voor het derde jaar op rij de actie Work 1 Hour For Life: je werkt op 18 december één uur niet voor eigen rekening, maar voor SOS Kinderdorpen. Je doet gewoon je job, maar schenkt de waarde van dat uur aan hun Belgische projecten. Extra voordeel: drie deelnemers krijgen de kans om net als Danira Boukhriss en Rik Verheye de droomjob uit hun kindertijd waar te maken.

Acteur Rik Verheye en presentatrice Danira Boukhriss doen mee met Work 1 Hour for Life en doneren dus de waarde van één werkuur aan SOS Kinderdorpen. In een video die beide vrienden van de NGO op Instagram postten, zie je hen symbolisch de droomjob uit hun kindertijd uitoefenen. Rik Verheye heeft zich uitgeleefd als clown, Danira Boukhriss steekt de handen uit de mouwen als forensisch arts in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.

“Als kind keek ik heel graag naar Silent Witness,” vertelt Danira Boukhriss . “Zo geraakte ik enorm gefascineerd door het beroep van forensisch arts. Dat ik hiermee nu SOS Kinderdorpen kan helpen, is geweldig. Ik kijk ernaar uit om binnenkort een kinderdorp te bezoeken.”

De opbrengst van de actie gaat naar de Belgische projecten van SOS Kinderdorpen: het Simbahuis in Liedekerke, Opvanghuis Hejmo in Kraainem en het SOS Kinderdorp Chantevent bij Marche-en-Famenne. Die projecten bieden opvang aan kinderen die niet kunnen rekenen op de liefdevolle zorg van hun ouders. Via hun sociale media roepen beide vrienden van de organsatie iedereen op om zich in te schrijven via de website van SOS Kinderdorpenwww.sos-kinderdorpen.be/w1hfl.

“Ik ondersteunde SOS Kinderdorpen eerder al met de Nieuwjaarsduik in Oostende,” aldus Rik Verheye. “En volgende week ga ik hun Belgische kinderdorp bezoeken. Het is een organisatie die zeer belangrijk werk verricht voor kinderen in moeilijke familiesituaties.”