Spaas Kaarsen wint Family Business Award of Excellence

Awards / News

Spaas Kaarsen is bekroond als Belgisch ambassadeur van de ‘Family Business Awards of Excellence’ 2022. Deze prijs beloont sinds acht jaar de meest voorbeeldige familiebedrijven van het land en wordt uitgereikt door EY, in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin. De jury, voorgezeten door Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, loofde Spaas Kaarsen o.a. voor haar voorbeeldfunctie in haar éénduidig leiderschap, strategie en duurzaam ondernemerschap. Gaasch Packaging en Nelissen Steenfabrieken waren de andere finalisten.

EY organiseert de ‘Family Business Award of Excellence sinds 2014. De prijs zet Belgische familiebedrijven in de kijker die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen. Ook communicatie, duurzame groei en maatschappelijk engagement zijn belangrijke criteria die de jury in acht neemt voor het toekennen van de prijs. De  jury met vertegenwoordigers uit vooraanstaande Belgische familiebedrijven, oordeelde dat Spaas Kaarsen het beste en op de meest evenwichtige manier beantwoordde aan alle criteria.

Eric Van Hoof, Partner bij EY en verantwoordelijk voor de divisie familiebedrijven, licht toe: “Met de Family Business Award of Excellence willen we de familiebedrijven in ons land lauweren want familiebedrijven vormen de motor van onze economie, ze zorgen voor de nodige continuïteit. Gaasch Packaging, Nelissen Steenfabrieken en Spaas Kaarsen zijn alle drie mooie voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap die we moeten koesteren. Spaas Kaarsen zal als 5de generatie van een familie die naar de toekomst durft te kijken op zeer lange termijn, een mooie ambassadeur zijn van de Family Business Award of Excellence”.

Sinds het ontstaan als een kleine, lokale kaarsenfabrikant in 1853 in het Limburgse Hamont, is Spaas uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese spelers op de markt van de kaarsen, vandaag onder leiding van de vijfde generatie. Met meer dan 320 medewerkers en een gestage groei van de omzet tot meer dan € 92 miljoen is Spaas niet alleen marktleider in België, maar ook een gerespecteerde leverancier met een sterke basis in Europa. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een fabriek in Polen en is er een salesorganisatie gericht op Europa. Als bedrijf wil Spaas Kaarsen mensen inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag.

‘Family Business Awards of Excellence’

Spaas Kaarsen is de achtste  naam op het lijstje van winnaars van de afgelopen jaren met CartaMundi (2020), Duvel Moortgat (2019), Sipef (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...