Special Olympics Belgium, LDV United en Native Nation lanceren Special9

Crea / News

Special Olympics Belgium hecht veel belang aan blijven bewegen. Om dit mogelijk te maken in deze tijden van beperkingen en omdat de hele gemeenschap vol ongeduld uitkijkt naar de Virtual Games in mei 2021, lanceert de olympische beweging in samenwerking met LDV United en Native Nation de Special9. Een digitaal project waarbij gedurende acht maanden iedere maand een nieuwe uitdaging in een bepaalde sport wordt voorgesteld. De negende maand staat in het teken van de tweede editie van de Virtual Games. Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium, licht toe: “Onze clubs, atleten en onze hele gemeenschap hebben echt nood aan activiteiten. We merken bovendien dat iedereen dat warme gevoel mist dat onze organisatie typeert en daarom zijn we met dit digitaal project naar buiten gekomen. We willen iedereen, dus niet enkel onze atleten, kunnen motiveren tijdens de komende maanden met deze sportieve uitdagingen en hopen dat onze atleten ook nieuwe sporten, wie weet zelfs een nieuwe sportieve passie, ontdekken.”.

De bedoeling van de Special9 is dat zoveel mogelijk mensen en sportclubs zich wagen aan de uitdagingen, dit vastleggen op film of foto en dit delen op sociale media met de hashtag #Special9. Elke challenge wordt ondersteund door een topsporter, een Special Olympics-atleeten een Special Reporter, de Belgische influencer Elodie Gabias, die elke maand op pad gaat om de challenge te ontdekken en deatleten in actie te zien. Samen met Special Flame Eveline Desmedt maakte ze de teaservideo van de #Special9-teaservideo.

In september werd de spits afgebeten in het voetbal. De social media-campagne met de verschillende challenges kunnen gevolgd worden op de Faceboo- en Instagram-pagina van Special Olympics Belgium. Special Flame Eveline Desmedt: “Ik vond het een hele eer om de Special9 mee te lanceren en uiteraard om iedereen uit te dagen in mijn favoriete sport. Ik hoop dat heel veel mede-atleten de uitdaging gaan uitproberen en dit gaan delen online. Wie weet ontstaan er wel nieuwe digitale vriendschappen die we dan tijdens de Nationale Spelen in het echt kunnen verzilveren."