Special Olympics en LDV knallen in Container Cup

Crea / News

In volle coronacrisis lanceerden Play4 en Woestijnvis vorig jaar ‘De Container Cup’. Daarin mochten verschillende topatleten het beste van zichzelf geven in een aantal sportdisciplines. Mede dankzij de commentaarstemmen van Pedro Elias en de Ninoofse oud-voetballer Wesley Sonck werd het programma bijzonder populaire en won het zelfs de Ha! Van Humo voor beste tv-programma.

Het programma haalde dus gigantische kijkcijfers, en ook LDV United en Special Olympics keken aandachtig mee. Want ook al gaven de atleten het beste van zichzelf, een atleet van Special Olympics zou tussen al dat sportgeweld niet misstaan. Uiteindelijk behaalden onze Belgische atleten met een verstandelijke beperking in het verleden al een recordaantal medailles voor ons land. Dennis Vandewalle (creative director LDV United): “De Container Cup is een fantastisch programma dat zowel de kijker als atleten een uitlaatklep gaf tijdens de lockdown vorig jaar. Special Olympics en wijzelf waren ervan overtuigd dat onze atleten voor seizoen 2 een meerwaarde zouden kunnen zijn, zowel op sportief als entertainend niveau. Deze “special aflevering” zou een fantastisch platform zijn om het ongeremde enthousiasme en de motivatie van atleten met een verstandelijke beperking te etaleren. Wij ervaren namelijk dagelijks hoe aanstekelijk dit is, en die ervaring wilden we absoluut delen met tv-kijkend Vlaanderen.”

LDV United en Special Olympics Belgium zagen hun kans dus schoon. Om ervoor te zorgen dat ook hun atleten zich zouden kunnen tonen in het tweede seizoen van de Container Cup, daagden ze televisiezender Play4 uit. En wel op hun typische, verrassende manier. Zo werd er ’s morgens doodleuk een zeecontainer gedropt op de parking van SBS. Met daarop een duidelijke boodschap: “Hey Play4, wat denken jullie van twee gouden atleten in jullie container?”. Die boodschap viel duidelijk niet in dovenmansoren, want dit seizoen mogen twee atleten met een verstandelijke beperking de spits afbijten. Zo kregen Quinten Bruyninckx en Gilles Dupont, allebei gouden medaillewinnaars op de Special Olympics, de kans van SBS om uit te pakken in het nieuwe seizoen van de Container Cup, en zullen zij binnenkort dus het beste van zichzelf geven in ‘De Container Cup Special’. We kunnen alvast verklappen dat het vonken gaat geven.

Afspraak deze zondag 4 april bij Play4 om 21u15, na De Mol.

Credits

Client: Special Olympics Belgium
Contact: Zehra Sayin, Inge De Rouck

Agency: LDV United
Account Team: Carole Steger, Lotte Van Heddegem, Julie Oostvogels
Creative Director: Dries De bruyn, Dennis Vandewalle
Creation: Wesley Kuystermans, Yannick Schoch

Strategy: Tomas Sweertvaegher, Lorien Verachtert

Design: Tom Kruijzen

DTP: Sandra Wulffaert

Press: Wavemakers

Media/Production: Woestijnvis, SBS – Play4, Ads&Data Brandstudio