Speelgoed is nog lang niet uitgespeeld met Happiness en 2dehands

Crea / News

‘Veel speelgoed is nog lang niet uitgespeeld’. Dat staat centraal in de nieuwe feestdagencampagne van 2dehands. In aanloop naar Sinterklaas en Kerst opent het handelsplatform Belgische consumenten de ogen voor de waarde van tweedehandsspeelgoed. Van de houten trein die na jaren speelplezier weer een ander kind blij maakt tot bouwblokken die na eindeloos veel keren nog net zo enthousiast worden gestapeld. Door speelgoed een tweede, derde of zelfs vierde leven te geven, dragen miljoenen 2dehands-gebruikers samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen. Zo zijn we allemaal, jong en oud, een beetje wereldveranderaar, dat is de boodschap van de campagne, bedacht door Happiness Brussels in samenwerking met Higuita Amsterdam.

De campagne in de aanloop naar de feestdagen, is onderdeel van de dit jaar gelanceerde merkpositionering ‘Elke deal een groot verschil’. Hiermee motiveert 2dehands haar gebruikers door te laten zien hoe je met kleine stappen al een verschil kunt maken voor jezelf, anderen en de wereld om je heen. De periode in de aanloop naar Sinterklaas en Kerst staat voor veel Belgische gezinnen in het teken van het kopen van speelgoed en cadeaus. Speelgoed is bij uitstek geschikt om door te geven en anderen blij te maken. Deze tijd van het jaar is hét moment voor 2dehands om in te spelen op de groeiende bewustwording en toenemende wens van consumenten om verantwoorder en duurzamer te kiezen en deze trend via het platform nog verder te stimuleren.  

“Veel mensen willen iets goeds doen, maar weten niet waar te beginnen of beseffen soms zelfs niet dat ze eigenlijk al goed bezig zijn. Met deze campagne laten we zien dat veel speelgoed na een eerste of tweede eigenaar nog lang niet uitgespeeld is en voor anderen nog heel waardevol kan zijn,” vertelt Gregory Kukolj, CMO van 2dehands. “We willen mensen laten inzien dat ze met kleine stappen al een verschil kunnen maken voor de mensen en de wereld om ons heen, zonder in te leveren op speelplezier of kwaliteit. Daar past kopen en verkopen op 2dehands als geen ander bij. En dat is extra relevant in een tijd die niet alleen gepaard gaat met veel cadeaus en speelgoed, maar ook met bezinning en solidariteit.”

De treinreis

De geïntegreerde storytelling campagne gaat op 1 november van start met een multi-channel-activatie (televisie, video, social, owned media, PR (earned & influencer) en CRM). In de tv-spot volgen we de reis van een geliefde houten trein door jaren en langs eigenaren heen. Van het kind dat de trein voor het eerst krijgt, naar het jongetje dat er daarna mee wordt verrast op zijn verjaardag en de treinset door de jaren heen uitbreidt, naar het meisje dat de trein vervolgens van de Sint cadeau krijgt. Centraal staat de eindeloze waarde van speelgoed dat nooit uitgespeeld is en de blijdschap die het keer op keer brengt. Het verbeeldt hoe mensen, door speelgoed een nieuw leven te geven, een klein beetje wereldverbeteraar zijn.

Credits

2dehands: Grietje Suijkerbuijk, Caroline Hagoort, Marie Lootvoet, Gregory Kukolj
Creatief Bureau: Happiness Brussels in samenwerking met Higuita Amsterdam (The Good)
Creatieve directie: Niek Eijsbouts, Katrien Bottez, Geoffrey Hantson
Strategie: Daan de Raaf, Frans Cuypers
Brand Producer: Bo Polak
Productiemaatschappij: CAKE Film & Photography
Regie: Henk Loorbach
Producer: Anne van Kuijk
DOP: Tim Kerbosch
Production Design: Klaas Wijnberg
Edit: Amber Hooijmans
Sound: Sauvage Sound
Muziek: Jorrit Kleijnen
Postproductie: De Grot
Colourgrading: Erik van den Heuvel
Fotografie: Iris Duveko
Media: Mediacom
Digital media: Maxlead