SPW Economy Employment Research en FamousGrey promoten vrouwelijk succes in Wallonië

Crea / News

FamousGrey is een samenwerking aangegaan met de Service public de Wallonie (SPW) Économie Emploi Recherche voor een campagne om vrouwelijk ondernemerschap in Wallonië aan te moedigen. Het doel van die samenwerking is om de obstakels te overwinnen die de oprichting van bedrijven door vrouwen op het gebied van ondernemerschap beperken.

In samenwerking met FamousGrey pakt dit initiatief de drempels aan die vrouwen ervan weerhouden ondernemer te worden. Ondanks de geboekte vooruitgang wordt slechts 34 procent van de ondernemingen in Wallonië geleid door vrouwen. Veel vrouwen aarzelen nog altijd om de stap naar het ondernemerschap te wagen door een gebrek aan zelfvertrouwen en het imposter syndrome. Bovendien blijven structurele obstakels zoals de toegang tot financiering en het opstellen van een businessplan grote uitdagingen voor vrouwelijke ondernemers in de dop.

De SPW-campagne wil vrouwelijke ondernemers aanmoedigen door hun twijfels te overwinnen en de obstakels te erkennen. Onder het motto "Elle, c'est vous" worden inspirerende verhalen van succesvolle vrouwelijke ondernemers getoond. In twee delen inspireert de campagne vrouwen om te geloven in hun ondernemersvaardigheden ("I have the skills to be an entrepreneur") en benadrukt de campagne de beschikbare middelen om externe barrières die verband houden met genderongelijkheid te overwinnen ("I have the opportunities to be an entrepreneur").

De officiële lancering van de campagne vindt plaats op 12 maart, met een persconferentie en een rondetafel met vrouwelijke ondernemers en campagneambassadeurs. De campagne wordt ook uitgerold via verschillende kanalen, waaronder openbare billboards in heel Wallonië, met speciale posters in vijf grote Waalse steden. Er wordt ook gebruik gemaakt van influencer marketing om de campagne meer bekendheid te geven.

Credits:

Client: SPW EER
​Client contacts: Charlotte Verdun

Agency: FamousGrey
​ECD: Peter Ampe
​CD: Laurie Lacourt & Antoinette Ribas
​Client Service Director: Catherine De Block
​Account Manager: Geoffrey Delhoux
​PR Manager: Alexandra Goffart, Déborah De Klerck
​Strategy: Aze Van Coilie, Emma Biver
​Creative Team: Zoé De Priester & Yana Gestels
​Copywriter FR: Antoine Wellens
​Lead Designer : Sacha Lempereur
​Designer: Elsa Gervais
​3D Designer: Sacha Lempereur, Simone Curzi
​Head of Production: Myriam Maes
​RTV Producer: Marie Libouton, Bram Busschots
​Editor: Gilles Desplanque
​DTP: Franco Scaramuzza

Media Buying: FamousGrey X & Mindshare