Square onthult verleden van tweedehandswagens voor Car-Pass

Crea / News

In een splinternieuwe multichannel campagne voor Car-Pass blikt Square terug op de uiteenlopende levens van tweedehandswagens. Elke tweedehandswagen heeft geleefd. Dankzij de Car-Pass ontdek je z’n verleden: dat is het nieuwe concept voor een langetermijncampagne, bedacht in samenwerking met senior creatives Stijn Gansemans en Paul Popelier. Daarmee is het bureau er alweer in geslaagd de Car-Pass saga verder te zetten met een nieuwe insight en een creatieve doorvertaling in film, op radio en online, en dat voor de komende jaren.

"Wat ooit begon in 2009 met de achteruitrijdende rode Volvo, groeide uit tot een sterke saga die ons merk campagne na campagne meer bekendheid geeft," zegt Michel Peelman, CEO van Car-Pass. "Ook in deze nieuwe film speelt onze rode Volvo weer een speciale rol."

Car-Pass zorgt sinds zijn ontstaan voor de bescherming van de koper en voor een eerlijke handel in de sector van de occasievoertuigen. Dat doet Car-Pass door fraude met de kilometerteller te bestrijden. In 2019 werd het verplichte document uitgebreid met Euronorm, CO2-uitstoot, keuring na ongeval en terugroepacties. Begin 2024 zal daar verplicht ook nog de onderhoudshistoriek van elke tweedehandswagen bijkomen.

"Onderzoek wees uit dat je de Car-Pass campagnes voldoende emotioneel moet laden om bekendheid én impact te scoren bij het publiek," zegt Kris van Hest van Square. "Met deze nieuwe campagne leggen we weer een nieuwe emotionele laag op het reeds sterke merk.’"

De nationale campagne is gestart op 6 november.

 

Car-Pass / Credits

 

Brand Car-Pass

CEO Michel Peelman

Agency Square

Account Director Sigrid Claerhout

Managing Director Kris van Hest

Creatives Stijn Gansemans, Paul Popelier

Media Agency UM

Film Production Cy Landvogel

Executive Producer Yannick Verdonck

Producer Amélie Van Campen

Assistant Producer Sarah Rastelli

Film Director Greg Hackett

Director of Photography Edouard Le Grelle

Post Production Glenn Renard

Editor Glenn Renard, Tim Swaby

Grading Company3, Simon Bourne

Music Production Sonhouse

VFX Digital Golum

Radio Production Cy R.A.F., La Vita E Media

Copywriter FR Paul Servaes

Digital Production Adsomenoise