Steun is goud waard voor AXA, Publicis Groupe en Nafi Thiam

Crea / News

Enkele maanden geleden kwam AXA Verzekeringen in het nieuws met de aankondiging dat Nafi Thiam gedurende haar hele sportieve loopbaan AXA-ambassadrice zou blijven. Bovendien engageert AXA zich om de atlete te steunen bij alle volgende stappen in haar leven. 

Nafi is sinds 2019 het gezicht van de AXA-campagnes en belichaamt het idee dat je dankzij vertrouwen jezelf kunt overtreffen, zolang je maar goed omringd bent. Met de ondertekening van dit levenslange partnerschap - dat dus niet meer noodzakelijk gekoppeld zal zijn aan de atletische prestaties van Nafi - wil AXA haar positionering als menselijke verzekeraar versterken, met een aanbod van producten en diensten voor elke Belg, klaar om klanten te ondersteunen in goede en minder goede tijden.

Dit jaar zullen we hoe dan ook kunnen genieten van de sportieve evolutie en prestaties van Nafi tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Om de blijvende steun van AXA en van alle mensen die ons dagelijks vooruithelpen in de verf te zetten, bedachten AXA Verzekeringen en Publicis Groupe een iconisch campagnebeeld waarin Nafi letterlijk omringd en gesteund wordt met de titel: ‘Steun is goud waard’.

Bij een belangrijke gebeurtenis ligt de nadruk immers vaak op alle successen en prestaties. Wat heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze unieke momenten, wordt vaak vergeten. Wie altijd klaarstaat, zowel bij de grootste successen als bij de pijnlijkste nederlagen, zowel bij het vieren als bij het harde werken, blijft vaak in de schaduw staan. En toch is het uitgerekend dankzij deze mensen dat we telkens de moed vinden om aan een volgend levensproject te beginnen.

"Om deze belangrijke boodschap over te brengen, bedachten AXA Assurances en Publicis Groupe een atletische choreografie in samenwerking met de Belgische danser en choreograaf Alexander Vantournhout. Op die manier wil het creatieve team laten zien hoe Nafi Thiam zich mentaal voorbereidt op verschillende uitdagingen," zegt Koen Lukasczyk, chief communications officer van AXA.

"In de video wordt Nafi letterlijk ondersteund door dansers, die symbool staan voor alle mensen die haar aanmoedigen en haar het vertrouwen geven dat ze nodig heeft om zichzelf te overtreffen en topprestaties af te leveren. Die topprestaties worden hier geïllustreerd met memorabele beelden uit de carrière van onze kampioene," vervolledigt Naïm Baddich, creative director bij Publicis. "Op de achtergrond hoor je trouwens 'Girl on fire' van Alicia Keys, een iconisch nummer dat onze AXA-ambassadrice op het lijf geschreven is!"

De campagne ‘Steun is goud waard’ is te zien in een film (tv 30" en cinema 50"), via posters en SoMe. Met deze nieuwe campagne tonen AXA en Publicis Groupe de uitgesproken wil van de verzekeraar om elke klant dag na dag de nodige steun te bieden om zichzelf te overtreffen en zich verder te ontwikkelen.

Credits:

Chief Marketing & Data Officer: Camille Audet
Chief Communication, Brand & Sustainability: Koen Lukasczyk
Brand & Media manager Communication, Brand & Sustainability: Luc Latour Brand & Media Expert Communication, Brand & Sustainability: Martine Schepers Social Media Manager: Eleonore Altenloh
Social Media Manager: Anne Loix
Publicis Groupe
Client Lead: Nejwa Jacobs & Stefanie Durieux Account Director: Amandine Clio
Account Manager: Marie Simon
Account Executive: Zoë Vanderslaghmolen Social Project Manager: Chiara Maltese
Chief Strategy Officer: Berten Peremans
Strategy Director: Aurélie Russanowski
Brand & Campaign Strategist: Mathilde Bariseau Connection Planner: Julie Maris
Marketing Intelligence Strategist: Benoît Dumeunier Content Strategist: Christina Goosdeel
Chief Creative Officer: Eduardo Marques
Creative Director: Naïm Baddich
Creative Team/Concept providers: Jolien Elegeert & Catheline Leroy Art Director: Najate El Achari
Copywriter: Jan Denys
Copywriter NL: Wim Corremans & Mayte Destino (SoMe) Copywriter FR: Philippe Dorval & Louise Vankueken
(SoMe) Copywriter ENG: Jack Rees
Head of PR & Influence: Astrid Mattelaer
Head of Content: Joyce Poelmans
Content Creatives: Jeroen Van Laethem & Louise Vankueken
Content Designer: Christopher Goossens
Head of Art: Guilherme Nunes
Design & DTP Lead: Romaine Dhainaut
Creative Designer: Natacha de Nauw / Mauro Cordella Creative Retoucher: Fred Dupont
Sr Chromist & Retoucher: Fred Dupont
Sr Infographist/DTPer: Thierry Staes / François Baudon Print Producer: Marleen Hemeleers
Moving Images Producer: Marc Van Buggenhout Post-production Lead: Marc Van Buggenhout
Video Editor: Hans Brabant
Sound Lead: Tom Garcia
Sound Engineer: Mathias Lewis
Production Coordinator: Saartje Goris
Production Assistant: Daria Karakoz
Digital Producer: Teo Rasmerita
HTML Integrator: Thierry Vandermeulen
External production
Production Co.: Producteur Provocateur Executive producer: Eric Daem Producer: Thomas Landeloos
Director: Audrey Mascina Photographer: Ruby Cruden
Editor: Hans Brabant