Stoemp stort zich op film en theater

Crea / Design / News

Het Brusselse brandingbureau Stoemp maakte de nieuwe branding van Best Friend Forever, een filmdistributeur. Best Friend Forever mikt op kunst- en essayistische films op de internationale markt. Met het brandingconcept van Stoemp wilden ze zich onderscheiden van andere distributeurs. Stoemp ontwikkelde een modern imago, geïnspireerd op oude film-typografieën, onder meer voor de website van de distributeur www.bestfriendforever.be), voor verschillende animaties en voor de grafische identiteit met diverse afgeleiden.

Ook in het theater kreeg Stoemp voet aan wal; Voor het Brusselse theater Les Tanneurs bedacht Stoemp een nieuw concept voor de wereldwijde identiteit van het theater en zijn nieuwe artistiek directeur, Alexandre Caputo. Stoemp, mede opgericht door Gaetano en Wojciech, twee veelzijdige, spontane en echte autodidacten, moest al het bestaande visuele en grafische materiaal herzien en herontwerpen alvorens met succes een radicale verandering van de eigenlijke identiteit voor te stellen. DHet concept combineerde een nieuwe huisstijl die de trouwe bezoekers aansprak, maar ook de buurt waar het theater is gevestigd.

Het Stoemp-team creëerde verschillende digitale creaties en sobere, elegante en eigentijdse prints. De nieuwe identiteit, gebaseerd op vernieuwing, openheid en verbondenheid, werd ook ingezet in een outdoor campagne met JCDecaux-posters in de metro en met geanimeerde reclamepanelen. Er kwam ook een campagne op sociale netwerken aan te pas.

Beelden: © Stoemp