StoryMe helpt NGOs met gratis video's

StoryMe

Communication / News

StoryMeVideomarketingbedrijf StoryMe start het jaar met een grotere inzet voor goede doelen in 2017. De onderneming lanceert het nieuw initiatief, waarbij het 1 gratis video zal maken om de twee maanden voor NGO's met een sociale werking in België en andere landen. De scale-up is er vast van overtuigd dat videomarketing doodeenvoudig kan zijn en een waardevol instrument vormt voor elk bedrijf dat zijn boodschap op een simpele manier wil communiceren. NGO's die in aanmerking willen komen voor een gratis video kunnen zich tot 10 februari 2017 kandidaat stellen.

"StoryMe is ontstaan uit een eerste idee om NGOs te helpen hun boodschap eenvoudig en doeltreffend te helpen visualiseren," zegt oprichter en CSO Lorenzo Bown. Dat is precies wat hij deed met zijn eerste onderneming, LetMeShowYou, dat visuele ondersteuning voor NGO's produceerde via korte video-documentaires. Hiernaast zijn er tal van andere initiatieven. De medewerkers van StoryMe zamelden intern al vaker geld in voor goede doelen. In 2015 steunde StoryMe zo UNICEF voor de aankoop van een waterpomp in Afrika. Het jaar erop adopteerde de onderneming een pinguïn via het adoptieprogramma van het WWF, waarbij klanten adoptie konden helpen financieren door € 35 aan het bedrag van hun factuur toe te voegen. De meest recente steunactie was een geldinzameling voor de Belgische NGO en klant Memisa, dat steun biedt aan moeders en kinderen in arme landen.

Voor 2017 bedacht StoryMe dus een nog opwindender plan. De feestdagen kenden een warme start dankzij  StoryMe en Time4Society. Samen bezorgden ze de enorme pup en geliefde kantoormascotte van StoryMe een nieuwe thuis bij CKG de Schommel, een centrum in Averbode dat ouders helpt bij het opvoeden van hun kinderen. Tijdens de komende maanden zal Time4Society ook met StoryMe samenwerken om hun Team Time, dat maandelijks wordt georganiseerd voor hun medewerken, te houden bij verschillende NGO's in heel België. "We hebben die gigantische videomarketing kennis in huis, hier zetten we het in om de NGOs op de best mogelijke manier te helpen."

Organisaties mogen zich voor 10 februari kandidaat stellen door een video in te sturen die aan de onderstaande voorwaarden beantwoordt. Na 10 februari zal een jury samen met de StoryMe-familie via stemming bepalen met welke zes NGO's een gratis video gemaakt zal worden. Dit heeft een waarde van zo'n 6.000 euro.