Studio 100 sterker in Duitsland

Wissper

Communication / News

m4eStudio 100 heeft een meerderheidsparticipatie van 68 % genomen in m4e AG, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment. Deze acquisitie maakt van Studio 100 een van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment. Studio 100 nam al eerder bedrijven over, speciaal aan deze overname is dat het om een beursgenoteerd bedrijf gaat. Sinds juli 2007M is m4e AG genoteerd op het Entry Standard-segment van de beurs van Frankfurt. Daarom is de transactie overigens onderworpen aan een aantal opschortende voorwaarden.

M4e AG is in de internationale markt zeer bekend als distributeur van onder andere Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends, Paz, Conni en vele andere kinder- en familiereeksen. De catalogus van M4e AG bestaat uit 2.300 ‘halve uren’ televisie. Deze populaire series worden uitgezonden in meer dan 150 landen. Als producent is m4e AG gekend van reeksen als Tip de Muis (Ketnet, NPO, RAI, France TV, KiKa, Junior TV, Disney Latam,...) en Wissper (Ketnet, Nickelodeon US, Milkshake, KiKa, TVE, RTP, Discovery Kids Latam,...) en van de hit-reeks Mia and Me (Nickelodeon Benelux, KiKa, RAI, TVE, Gulli,...).

Wissper

Wissper

Studio 100 heeft al een eigen vestiging in München, Studio 100 Media. De synergie tussen beide bedrijven zal geoptimaliseerd worden. Hans Ulrich Stoef, de huidige CEO van m4e AG, gaat de activiteiten van de Studio 100-groep in de thuismarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook in de internationale markten leiden. Hans Bourlon, CEO van Studio 100: “We zijn heel blij met deze volgende stap in onze internationalisering. De synergiën die gecreëerd worden met deze overname zullen de volgende jaren hun vruchten afwerpen.”