StuMPA 2021-2022: alle winnaars op een rij

Awards / News

Na twee jaar zonder publiek, dit jaar opnieuw een normale StuMPA: op vrijdag 1 april hebben 20 laureaten van de Student Magazine Print Awards hun project verdedigd voor een jury en een publiek van de deelnemende hoge scholen.

De 20 laureaten voor deze 13de editie van de StuMPA, kwamen uit een eerdere selectie van 100 projecten ingediend door de tweede- en derdejaarsstudenten grafische kunst/publiciteit van 4 deelnemende hoge scholen.

De jury bestond uit: 3 creatievelingen: Sam De Win (Prophets), Marie-Laure Cliquennois (freelance) en Nicolas Gaspart (Mortierbrigade); 2 docenten van de deelnemende scholen: Jérôme Van den Broeck (ESA Saint-Luc Bruxelles) en Vincent Albert (ESA Saint-Luc Liège); 2 journalisten van de vakpers: Marine Dehossay (PUB) en Damien Lemaire (Media Marketing – président du jury); 2 vertegenwoordigers van uitgevers-leden van WE MEDIA B2C: Katrien Janssens (DPG Media) en Tom Wattez (Roularta) en 1 vertegenwoordiger van WE MEDIA: Marc Dupain.

De briefing voor dit jaar was wat bijgestuurd: een digitale component was niet verplicht en een case movie niet toegelaten. Het was een terugkeer naar de essentie van de competitie: de magazine media en haar creatieve mogelijkheden. De jury was aangenaam verrast door het hoge niveau van de inzendingen waarbij heel wat digitale componenten vanzelf complementair werd toegevoegd.

Na twee uur presentaties met daarbij vragen van de juryleden trok de jury zich terug voor de deliberatie. Er werden punten toegekend voor 4 criteria: creatief idee, realisatie in print, de link met het gekozen magazine en de mondelinge verdediging.

Even na 17u viel het verdict met dit resultaat:

StuMPA Gold

  • William Lambiet (ESA Saint-Luc Liège) en zijn actie om herinneringen blijvend te koesteren met zijn Pocket Casts via het PLUS magazine.

StuMPA Silver

  • Raphaël Ricouart (ESA Saint-Luc Bruxelles) en zijn ludieke actie met spel Kickercaps voor Jupiler via het magazine Sport Voetbalmagazine.

StuMPA Bronze

  • Graziëlla Scherpereel (LUCA School of Arts Ghent) en haar kerstactie met inpakpapier ten voordele van kinderen in armoede via Knack & Kinderarmoedefonds.

  • Sara Sanseverino (HelHa) en haar product om uw valies te wegen voor Spilbergen met het magazine Geographic.

De StuMPA Best School gaat met 1 zilver en 2 bronzen awards naar LUCA School of Arts Ghent, onder de hoede van Anneke Rombaut met haar erg creatieve studenten.