Sven Deferme versterkt het team van Whyte Corporate Affairs

News / People

Om haar groei en toenemende specialisatie verder te ondersteunen, versterkt Whyte Corporate Affairs haar team met de aanwerving van Sven Deferme. Hij versterkt het public affairs team als senior consultant en brengt zo bijkomende beleids- en wetenschappelijke expertise. Zo komt Whyte Corporate Affairs tegemoet aan de sterk toenemende vraag naar haar dienstverlening op het vlak van belangenbehartiging, reputatiebeheer en strategisch advies.

Na zijn studies als apotheker behaalde Sven Deferme een doctoraat in de farmaceutische wetenschappen en ging hij aan de slag bij Eli Lilly en daarna UCB. Vervolgens werkte hij 15 jaar als freelance medical writer voor verschillende farmaceutische bedrijven, onderzoeksinstellingen, universiteiten en ziekenhuizen in heel Europa. ​ ​ ​

Naast deze uitgesproken wetenschappelijke achtergrond heeft Deferme uitgebreide politieke ervaring uitgebouwd op nationaal en lokaal vlak. Van 2016 tot 2021 was hij actief als adviseur gezondheidszorg, welzijn en gelijke kansen op de studiedienst van de N-VA en in die periode was hij ook enkele jaren gemeenteraadslid in Oud-Heverlee. Het voorbije jaar was hij actief als domeinexpert gezondheidszorg bij Cegeka, een Belgisch IT-bedrijf, waar hij binnen het team van social impact meewerkte aan de verdere uitbouw van de portfolio.

Met zijn brede en wetenschappelijke expertise, goede kennis van het bedrijfsleven en ruime ervaring in de beleidswereld, zorgt Sven Deferme voor een verdere inhoudelijke versterking van het public affairs team van Whyte Corporate Affairs. “Ik kende Whyte al enkele jaren en heb het bedrijf verder zien groeien. Ik ben heel blij dat ik mijn schouders nu mee kan zetten onder dit succesverhaal en dat ik mijn kennis en ervaring actief kan gebruiken in de verschillende dossiers waarop het Whyte-team werkt,” aldus Sven Deferme.