Sweet Products neemt Glacio/IJsboerke over

Communication / News

IJsboerkeSweet Products, moederbedrijf van de Baronie Groep als Europese fabrikant van chocolade, en Glacio/IJsboerke, hebben een overeenkomst getekend waarmee de Sweet Products-groep alle activiteiten van Glacio/IJsboerke vanaf 30 november 2017 overneemt. De authentieke Belgische producten van IJsboerke en de private labels van Glacio worden gemaakt in de Belgische productievestigingen in Beerse en Tielen.

Met deze transactie groeit Sweet Products uit tot een voedingsbedrijf met een breed assortiment aan producten in merken, private labels en productie voor derden, met een geraamde omzet van meer dan 600 miljoen euro. De Groep heeft 12 locaties in heel Europa, meer in het bijzonder Duitsland, Nederland, België, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De uitgebreide Sweet Products Groep telt in totaal 1912 medewerkers. Verwachting is dat de verwerving van de Glacio/IJsboerke groep toegevoegde waarde zal bieden aan alle bedrijven van de Sweet Products Groep. De partijen zijn overeengekomen geen financiële details bekend te maken over de transactie. De transactie is niet van invloed op de status van de Sweet Products-groep als 100% onafhankelijk privébedrijf.

Baronie, in handen van de Nederlander (maar al decennia in Vlaanderen wonende) Fons Walder. Baronie nam de voorbije jaren ook al de Belgische merken Jacques, Duc d'O en Kathy over, naast het Britse Ashbury.