Takeaway.com lanceert 15 Caf’eetjes in Brussel

Marketing / News

Op 1 juni lanceert Takeaway.com 15 Caf'eetjes in Brussel: bars en cafés waar het tijdelijk mogelijk is om je favoriete gerecht te laten bezorgen en ter plaatse te nuttigen. Het initiatief brengt zo de individuele sterktes van café en restaurant samen. Bovendien wil het initiatief de Brusselse horecasector, die het al langer moeilijk heeft, ondersteunen door klanten aan te moedigen langer in de deelnemende cafés te blijven. Kortom, een eenvoudige en effectieve manier om de gevarieerde keuze aan keukens in Brussel te belichten en de verschillende spelers in de horecasector te ondersteunen. Het tijdelijke initiatief vindt de hele maand juni plaats. ​ 

De Brusselse horecasector heeft het moeilijk. In april bleek het aantal faillissementen in onze hoofdstad op één jaar tijd met 52% toegenomen te zijn. Nochtans zijn cafés een belangrijk onderdeel van ons cultureel en sociaal erfgoed. In weer en wind vinden Brusselaars elkaar terug in hun favoriete “stamcafé”. Maar als het tijd is om aan eten te beginnen denken, heeft iedereen zin in iets anders of is de verplaatsing er net te veel aan. 

Daarom biedt Takeaway.com de hele maand juni de mogelijkheid om je favoriete gerecht te bestellen via een QR-code, die zal worden getoond in 15 deelnemende bars en cafés in de voor de gelegenheid omgedoopte Caf’eetjes. De QR-code opent de deuren naar de menukaarten van verschillende restaurants in de buurt.

“We willen met dit initiatief de spotlights richten op onze iconische Brusselse cafés en een selectie van onafhankelijke restaurants in de hoofdstad, en tegelijkertijd de diversiteit en multiculturaliteit benadrukken die Brussel te bieden heeft op culinair vlak,” zegt Siska De Lombaerde, country manager van Just Eat Takeaway.com in België en Luxemburg.  

De deelnemende cafés zijn: Au Soleil, C'est Ma Tournee, Brasserie Verschuren, La Fleur du Papier Dore, Olegario, Hall Café, Le Pantin, L'Amère A Boire (Ixelles, Saint-Gilles, Centre) L'Impasse, Le Strof, Murmure, L'Athenee, Dynamo.