Tamara Van Hul van Universal Music naar Studio Copain

News / People

Tamara Van Hul, tot voor kort label head bij Virgin Music Benelux (Universal Music Group), wordt business manager bij marketingboetiek Studio Copain. Ze neemt er in die functie de dagelijkse leiding van de organisatie op zich én vervoegt het nieuwe managementteam.  

Van Hul startte haar carrière bij tv-productiehuizen Sylvester Productions, Eyeworks en Sultan Sushi. Nadien ging ze aan de slag als promotion manager bij Universal Music en werkte ze de laatste 10 jaar bij Virgin Music Benelux als, onder meer, label head.  

Tamara Van Hul over de match met Studio Copain: “Floris en ik kenden elkaar niet, maar tijdens onze eerste gesprekken over de rol van Business Manager bij Studio Copain vlogen de uren voorbij. We delen ons oog voor de business en ons hart voor het welzijn. De lat ligt hoog voor de kwaliteit die we afleveren aan onze klanten. Waarom zouden we die lat dan niet hoog leggen voor het werkgeluk en de groei van onze Copains? Ik ben heel blij dat Floris en ik daar hetzelfde over denken, maar elkaar ook kunnen aanvullen en uitdagen. Ik kijk er naar uit om mijn schouders mee onder het team te zetten, zodat zij voor de strafste marketingcampagnes kunnen zorgen.” 

De komst van Van Hul kadert in de toekomstplannen van Studio Copain om het nummer één marketingagency te worden voor de media-, entertainment-, festival-, cultuur-, sport-, retail-, en fmcg-sectoren. “We merken dat onze campagnes grote impact hebben in deze sectoren. We noemen ze ook wel eens de sectoren van de ‘good times’, omdat ze elk op hun manier bijdragen aan een makkelijker en positiever leven,” aldus zaakvoerder Floris Benoit.  

Studio Copain werd amper drie jaar geleden opgericht, groeide sindsdien hard en telt ondertussen 12 werknemers. “Onze belangrijkste kpi is de klanten- en werknemerstevredenheid. We zetten hard in op maximale impact van onze marketingcampagnes, maar ook op de emotionele intelligentie en wellbeing van onze eigen werknemers – de Copains. Ik geloof dat we daar het verschil kunnen maken in een tijdsgeest die vaak enkel rond euro’s draait. Tamara brengt niet enkel haar commerciële skills en netwerk mee, maar ook haar eigen expertise in leidinggeven, stress & burn-outcoaching en bedrijfsprocessen. Het is die combinatie die nodig is om in 2024 succesvol te kunnen ondernemen,” besluit Benoit.  

Samen met de komst van Tamara wordt er een nieuw managementteam samengesteld dat naast Tamara Van Hul en Floris Benoit ook Bert Vanhauwaert en Diana Carvalho Freitas (beiden account manager) omvat. Het managementteam staat onder andere in voor de lange termijnstrategie van Studio Copain.