Tamino & Angèle schitteren in Sunflower-sprookje van Hamlet

Crea / News

Het internationale productiehuis Hamlet produceerde in samenwerking met LesMecs de nieuwe videoclip voor Sunflower, de eerste collab van singer songwriter Tamino met gelauwerde popster én Chanel-muze Angèle.

De clip, geregisseerd door het gelegenheidstrio Bastiaan Lochs, Ramy Moharam Fouad en Jonathan Van Hemelrijck, is geïnspireerd op Distance to the Moon, een verhaal van de Italiaanse schrijver Italo Calvino. In een surrealistisch, wat theatraal universum vindt Tamino, een zeeman, Angèle die in het midden van de zee een ladder beklimt die tot aan de maan reikt. Tamino volgt haar nieuwsgierig tot op het maanoppervlak, om het doel van haar mysterieuze onderneming te ontdekken: ze geeft een eenzame zonnebloem water. Voordat ze elkaar kunnen bereiken, worden ze gescheiden door een mysterieuze kracht, waardoor Tamino terugvalt naar de aarde.

Met trage bewegingen en filmische film noir belichting combineert Sunflower elementen van het oude met het nieuwe. Het verhaal lijkt zich af te spelen in een theater alsof het een toneelstuk is dat wordt opgevoerd door Tamino en Angèle, waardoor een frisse kijk ontstaat op de stomme filmstijl van eind 1900, met behulp van decorstukken in theatrale stijl en ‘primitieve’ special effects.

"Wat in het begin moeilijk was, was het bedenken hoe de universums van Tamino en Angèle gecombineerd konden worden," vertelt Bastiaan Lochs, co-regisseur die instond voor het script. "Hun stijl is heel verschillend en we vroegen ons af hoe we ze het best op elkaar konden laten aansluiten. De wereld die we hebben gecreëerd verwijst naar Angèle's fantasierijke speelsheid, maar blijft trouw aan de somberheid van Tamino's songs. Onze zorgen verdwenen zodra ze beiden in hun handgemaakte outfits op set kwamen. Ze pasten zo natuurlijk bij elkaar in het gecreëerde decor dat we ons afvroegen waar we ons zorgen om maakten."

"Het is wat onconventioneel om met drie mensen een videoclip te regisseren, maar achteraf bekeken was het de beste keuze voor dit project.  Elk van ons voegde zijn unieke sterke kanten toe aan deze clip, wat resulteerde in een film die de ziel van ons drieën in zich draagt," voegt co-regisseur Jonathan Van Hemelrijck toe.

Ruben Goots, medeoprichter en executive producer van Hamlet, besluit: "Deze film raakt de juiste snaar voor deze unieke samenwerking van Tamino en Angèle. De jonge maar zeer getalenteerde regisseurs hebben een perfect, origineel en sterk concept bedacht. Ik vind het prachtig hoe elk aspect van de film op een onverwachte manier is doordacht en vormgegeven. We zijn dan ook buitengewoon blij met het eindresultaat."

Credits

Artists: Tamino & Angèle   

Title: Sunflower                        

Production Company: HAMLET x LesMecs

Directors: Bastiaan Lochs, Ramy Moharam Fouad, Jonathan Van Hemelrijck

Executive Producers: Ruben Goots, Jason Felstead, Mathias Kerner, Jesse Vander Meersch

Artist Management Tamino : Musickness, Christian Pierre, Hanne Valckenaers, Fort William agency management, Ami Spishock   

Artist Management Angèle: REPRÉSENTE, Sylvie Farr, Nicolas Renard

Producer: Pim Verhaert

Production Manager: Lieselotte Belon

Post-Producers: Pim Verhaert, Jasper Flikschuh

Director of Photography: Jordan Vanschel

Art director:  Jef Staut, Cachet

Costume designer: Veerle Van den Wouwer

Make-up Artist Tamino: Mathilde Van Hoof

Make-up Artist Angèle: Ruby Mazuel

Editor: Jasper Flikschuh

Color Grader: Kene Illegems

VFX Company: Everest, Paris