Teamleader is snelst groeiende technologiebedrijf

Awards / Innovation / News

img5a0b653016e86_thumbTeamleader heeft zonet Deloitte’s Technology Fast 50 gewonnen. De award gaat naar het snelst groeiende techbedrijf in België, gebaseerd op procentuele omzetgroei over de laatste vier jaar. Teamleader realiseerde een omzetgroei van 2097% en behaalt de eerste plaats in zowel de algemene competitie als de softwarecategorie. De Belgische scale-up is ook genomineerd voor de Europese Technology Fast 500 awards begin december in Parijs. Het nieuws werd gisterenavond bekend gemaakt tijdens het Fast 50 Business Forum, een netwerkevent voor de Belgische disruptor community. 87 seconds en Showpad eindigden op de tweede en derde plaats, met een respectievelijke groei van 1331% en 989%.

Teamleader is een Gentse scale-up die een SaaS cloud applicatie ontwikkelt voor CRM en sales, project management, tijdregistratie en invoicing. Deze softwareoplossing laat kmo’s groeien door “slimmer te werken”. In vijf jaar tijd slaagde Teamleader erin om te groeien tot 170 werknemers en is momenteel actief in 6 Europese landen. Het Gentse bedrijf heeft zich vanaf het prille begin onderscheiden door een unieke groeistrategie. Teamleader focust namelijk radicaal op het Europese kmosegment. In 2018 wil Teamleader zijn platform blijven innoveren.

« We zullen ons kernproduct upgraden, bestaande features zoals onze calendar updaten en de mobiele ervaring verbeteren, » vertelt Jeroen De Wit, oprichter en ceo van Teamleader. « Daarnaast blijven we evolueren naar een volwaardig open platform. Onze API (Application Programming Interface) en Marketplace zorgen ervoor dat onze gebruikers hun favoriete tools in Teamleader kunnen integreren; bijvoorbeeld Yuki, Exact, Google of Mailchimp, maar ook verschillende lokale programma’s. Zoals steeds werken we heel nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat alles wat we doen waarde toevoegt en hun dagelijkse activiteiten vergemakkelijkt. »