Terug Covid Safe op reis met Bridgeneers en Digitaal Vlaanderen

Crea / News

Vanaf 1 juli is het zover: reizen binnen de Europese Unie wordt een stuk eenvoudiger dankzij het zogenaamde Covid-certificaat. Wie zo’n certificaat kan voorleggen, toont aan dat hij zich Covid Safe binnen de EU kan verplaatsen. Een ingrijpende fase in de uitweg uit de coronacrisis die om duidelijke communicatie vraagt. Reden te meer voor Digitaal Vlaanderen – dat optreedt voor alle overheden in het land – om met fullservicebureau Bridgeneers in zee te gaan.

Iedereen die werd gevaccineerd, recent een negatieve Covid-test aflegde of is hersteld na een positieve Covid-test kan een Covid-certificaat bekomen. Dit officiële document met een scanbare QR-code is te downloaden via de website MijnGezondheid.be of de mobiele CovidSafeBE-app. De viertalige website ter ondersteuning van de app werd in ijltempo klaargestoomd door Bridgeneers in samenwerking met digitaal bureau Antenna en bevat alle nodig info om de app te installeren en te gebruiken. Naast een antwoord op veelgestelde vragen over de certificaten én de app toont de site duidelijke instructies voor het gebruik ervan. Daar zorgen onder meer drie stapsgewijze instructievieo’s voor. Bovendien verwijst CovidSafe.be door naar een helpdesk die 24u/24u vragen van burgers beantwoordt.

Ook de perscommunicatie werd begeleid door Bridgeneers in samenwerking met Karen Sleurs, één van de drijvende krachten achter communicatiebureau Wyngs. Zo werd officiële informatie steeds ogenblikkelijk en rigoureus verwerkt tot een persbriefing.

Ook de komende tijd zullen Digitaal Vlaanderen en Bridgeneers bijkomende communicatie in verband met de Covid-certificaten samen blijven verzorgen.