The Fat Lady en DNS Belgium maken jongeren bewust van veilig surfen

Crea / News

The Fat Lady werkte voor DNS Belgium een nieuwe campagne uit rond cyber security. Om jongeren te bereiken werd het videoformat “Is het veilig?” gecreëerd, samen met influencers Ender Scholtens en Liam Summers.

DNS Belgium, de beheerder van alle .be-, .brussels- en .vlaanderen-domeinnamen, hecht veel belang aan cyber security. Sinds het najaar van 2020 breiden ze hun inspanningen rond veilige domeinnamen uit door ook proactief verdachte domeinnamen te screenen. Surfen naar .be-websites is met andere woorden veiliger dan ooit. Een boodschap die wel wat ruchtbaarheid mocht krijgen.

In een eerste wave lag de focus op de doelgroep jongeren tussen 18 en 24 jaar. The Fat Lady bedacht het videoformat “Is het veilig?” om hen te bereiken. Daarin testen bekende influencers Ender Scholtens en Liam Summers of bepaalde challenges veilig zijn of niet: een week lang bananen eten of je laten tackelen door een American footballteam. Hun conclusie: “Was alles maar zo veilig als surfen op .be”.

Boodschap bereikt de doelgroep

De video’s werden verspreid via Facebook, Instagram en YouTube pre-rolls en bleven er niet onopgemerkt. Vooral de video over de bananenchallenge met Ender Scholtens scoorde goed. Er werd lustig gecomment en getagd: “Ik ben niet de enige die met zulke vragen zit en antwoorden zoekt!” of “Altijd gelukkig om Ender op mijn scherm te zien, zelfs als hij banaan met ketchup eet”.

The Fat Lady bereikte een groot deel van de doelgroep: 507.776 unieke personen op Facebook en Instagram en 190.635 vertoningen op YouTube. Op Facebook en Instagram kreeg 6,53% van de kijkers tweemaal de boodschap “Was alles maar zo veilig als surfen op .be” mee. Die werd ook goed onthouden, met een advertentieherinnering van bijna 16% (ruim boven de internationale benchmark).

Philip Du Bois, general manager van DNS Belgium, reageert enthousiast en plant alvast twee nieuwe campagnewaves naar andere doelgroepen voor 2021: “Voor ons is cyber security een absolute prioriteit: we willen dat iedereen zonder zorgen naar een .be-website kan surfen. Maar we wisten niet goed hoe we die boodschap overtuigend konden overbrengen. Wij waren heel blij met het grappige concept voor jongeren van The Fat Lady. Benieuwd naar het vervolg voor de andere doelgroepen!”

Alle video’s zijn te bekijken op het YouTubekanaal van DNS.