The Reference geeft Luminus kleur

Crea / News

LuminusNa een jarenlange samenwerking sloegen The Reference en Luminus opnieuw de handen in elkaar en bouwden een volledig nieuwe website. Die staat sinds 5 december online. Daarnaast werken de twee bedrijven ook nauw samen op mobiel vlak: de MyLuminus app voor particulieren en de MyEnergy app voor bedrijven werden beide door The Reference gebouwd.
Omdat een gedeelde visie op het project fundamenteel is, begon het project met een aantal impact mapping workshops waarbij de scope, doelstellingen en gewenste deliverables in detail uitgekristaliseerd werden. Dit met de focus op een fris, nieuw en mobile first design. De verschillende stakeholders en doelgroepen werden bevraagd om een duidelijk beeld van alle noden in kaart te brengen. Aan de hand van user testing werden onder andere UX-problemen geïdentificeerd en een nieuwe informatiearchitectuur gevalideerd. De mobile first website werd gebouwd op het Sitecore Experience Platform, versie 8.2. Dit biedt Luminus de nodige flexibiliteit en heel wat personalisatiemogelijkheden. Na een uitgebreide keyword research, werd de content van de webpagina’s volledig geoptimaliseerd voor SEO en herschreven in de juiste tone of voice.
Aan de hand van micro-animaties wordt het groene imago van Luminus op een speelse en duidelijke wijze in beeld gebracht.  Eyecatcher is de groene kaart van Luminus, gebouwd met de Google Maps technologie, waarop alle windmolens en watercentrales worden afgebeeld. Bij inzoomen wordt onder andere de exacte locatie weergegeven. De verschillende microanimaties versterken de gebruikservaring in de positieve zin. Bovendien zorgt de verhoogde gebruiksvriendelijkheid ervoor dat alle bezoekers op het juiste moment naar het juiste deel van de site worden geleid. Om Luminus de mogelijkheid te geven autonoom campagnes uit te werken in eenzelfde lijn, stelde het creatieve team van The Reference een ‘living styleguide’ op.