Thierry Cattoir schrijft over merkverandering

Marketing / News

Je merk veranderen is vanzelfsprekend een grote beslissing. Die beslissing moet doordacht gemaakt en uitgevoerd worden. Merken moeten immers voldoen aan maatschappelijke vereisten. Soms breng je subtiele wijzigingen aan, dan weer gooi je het over een compleet andere boeg, of beslis je simpelweg toch dat het goed is zoals het is.

In zijn nieuwe boek ‘Brand Change’ toont merkenicoon Thierry Cattoir dat merkverandering geen gril is, aan de hand van de juiste (inter)nationale voorbeelden en door top-CEO’s over hun merk aan het woord te laten. Het onthult de stappen van merkverandering en de criteria die een rol spelen in het beslissingsproces. Zo leer je de positie van je eigen merk inschatten en ontdek je hoe het futureproof blijft.

Thierry Cattoir is merkenarchitect en oprichter van Remarkable, een adviesbureau dat al meer dan dertig jaar actief is in merkenstrategie, -ontwikkeling, -verandering, en -bescherming. Remarkable stond aan de wieg van de belangrijkste merkveranderingen in België (Arvesta, Belfius, Fluxys, KBC, Lotus, Unizo, Umicore,...). Thierry Cattoir is merken- en modellengemachtigde en ererechter in handelszaken. Daarnaast geeft hij gastcolleges en voordrachten aan hogescholen, instituten en universiteiten. ‘Brand Change’ is een uitgave van Lannoo Campus.