THRIVE EN KISS THE BADGE PROMOTEN (MASSA’S) BIER NA HET SPORTEN

Crea / News

Thrive is een jong Belgisch biermerk dat dik twee jaar geleden uitpakte met een 'Recovery-IPA'. Samen met KU-Leuven ontwikkelden ze een sportbier dat niet alleen heerlijk smaakt na een stevige inspanning, het helpt je ook om te herstellen. “Beer that makes you better” is dan ook de nieuwe baseline.

"Twee jaar na de lancering van onze originele Recovery IPA, was het tijd voor een herlancering. Want we hebben niet stilgezeten en zijn blijven doorinnoveren. Zo hebben we vandaag een 100% geoptimaliseerd product dat nog beter smaakt dan voorheen: Thrive Peak. Dé pint die je wil drinken na het sporten. Even verfrissend, maar met 0% alchohol en 10gr proteïnen," vertelt Laurens D’Hoore, founder van Thrive.

Stan-Louis Bufkens, head of marketing bij Thrive, vult aan: "Iedereen drinkt graag een frisse pint na het sporten, dankzij Thrive Peak kan je dus ook voor een biertje kiezen dat je fysieke herstel bevordert. Want je hoofd wil een pintje, maar je lichaam heeft nood aan proteïnen."

"Vanuit die insteek is “Beer that makes you better” geboren," zegt D’Hoore nog.

Nadat Duval Branding de nieuwe stijl uitgetekend had in samenwerking met iVisual, werd Kiss The Badge voor de communicatieve kar gespannen om een lanceringscampagne te creëren. Spek naar de bek van het “Sports Advertising Agency”. Met statements als “Na een stevige training, hijs ik altijd een paar pinten binnen” werd de toon meteen gezet en speelt het sportief-creatief bureau met herkenbare elementen uit zowel de bier- als de sportmarketingwereld. Een gezonde portie zelfrelativering is de mensen van Thrive dan ook niet vreemd.  

In de lanceringsfilm maken we kennis met een typische spokesperson (of moeten we zeggen: de acteur die de typische spokesperson speelt) die op een opvallende manier de eigenschappen en waarden van het jonge biermerk uit de doeken doet.

De aandachtige kijker herkent ook tal van atleten in de spot die hun schouders onder het biermerk zetten. Onder andere Bert - de wielersnor - De Backer en Noami - Belgian Cheetah - Van Den Broeck stelen de show. Maar ook gravel-influencer Fernwee zette zich in het zweet op de set. 

Kiss The Badge werkte samen met Deklat Binnen (nog een telg uit de Sporthouse-stal) en regisseur Sander De Geyter om de filmproductie op hoog niveau te tackelen. Dat doen ze in een online film van ongeveer een minuut, maar ook met korte enterainende ads en fotomateriaal.

Dennis Vandewalle , creatief directeur van Kiss The Badge, vertelt: "Thrive is een droom van een merk om voor te creëren. Het product “Thrive Peak” is op zich al een straf idee, dat dan ook nog eens op bijzonder hoog niveau is uitgevoerd. We maakten een selectie van mensen en expertises om samen met Laurens, Stan-Louis, Cedric (Head of sales Thrive) en Joran (Head of Content Thrive) een “wereldploegske” te vormen. Dat we ons gedurende het hele traject bijzonder goed geamuseerd hebben, voel je ook in het resultaat."

De campagne loopt momenteel online in verschillende Europese landen en zal naar verluid niet het laatste wapenfeit zijn.

Meer assets: 

VERSION 6s Push:
VERSION 6s Climb:
VERSION 6s Eat:
VERSION 6s Protein:
VERSION 6s Run:
VERSION 6s Row:
 
VERSION 15s Athletes
VERSION 15s Belgium
VERSION 15s Couch
VERSION 15s Muscle
VERSION 15s  Store
VERSION 15s Kick

Credits

Agency: Kiss The Badge (Sporthouse Group)

Client: Thrive Beer

Contact: Stan-Louis Bufkens, Laurens D’Hoore, Joran Vermeersch, Cedric Schatteman

Creative Director: Dennis Vandewalle
Managing Director: Sam Kerkhofs

Account Lead: Siebe Derdelinckx

Production Company: Deklat Binnen (Sporthouse Group)

Director: Sander De Geyter

Offline & Online Editing: Kenneth Staelens

DOP: Toon Persyn

Producer: Mattias Lauwereys

Photography: Bram Kreike