TotalEnergies en BBDO zetten uw milieu-inspanningen centraal

Crea / News

TotalEnergies en BBDO zijn van dezelfde mening: “Jullie doen al veel voor het milieu. Aan ons om nog meer te doen.” TotalEnergies is al lang aanwezig in België. Maar vandaag herpositioneert de energieleverancier zich en wordt ze de nummer één aanbieder van groene en lokale elektriciteit, niet alleen op de weg, maar ook bij jouw thuis.

Grote voornemens

De reden voor die omschakeling is evident. Niemand kan de opwarming van het klimaat nog ontkennen, of de menselijke verantwoordelijkheid daarin. Het bewustzijn rond dat thema blijft wereldwijd groeien. Burgers passen hun gedrag aan om minder te consumeren en nemen een meer duurzame levensstijl aan.

En dat is goed, maar jammer genoeg zullen al die inspanningen niet volstaan. Willen we echt vooruitgang boeken, dan moeten de grote bedrijven die een impact hebben op de wereldwijde CO2-uitstoot actie ondernemen.

Daarom heeft TotalEnergies Power & Gas Belgium beslist om zich helemaal in te zetten voor de ontwikkeling van duurzame energie. En om jou dat te bewijzen, lanceren ze samen met BBDO eerste campagne die alle vooruitgang van TotalEnergies toont.

Beste energieleverancier van België?

Want wie het over TotalEnergies in België heeft, heeft het over alle energie die geproduceerd wordt door het Noordzeewindpark, plus nog eens 1500 lokale producenten van groene stroom. Maar ook over de installatie van laadpalen, zodat we binnenkort allemaal elektrisch kunnen rijden. Over formules waarmee je huishouden straks volledig op groene energie draait, over de installatie van zonnepanelen... Niet voor niets heeft Test Aankoop TotalEnergies al verkozen tot ‘Beste Energieleverancier van België’.

CO2-neutrale campagne

En al die dingen willen BBDO en TotalEnergies natuurlijk met de wereld delen. Dat doen ze via televisie en sociale media, maar ook in de stad via bushokjes en een grote affiche die zuivere lucht teruggeeft aan haar omgeving. In de televisiespot die deze campagne ondersteunt, zetten ze de inspanningen die iedereen al doet voor het milieu centraal. 

Die spot is trouwens geproduceerd met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Van de leveranciers tot de productieprocessen en de media... “We hebben een klein ecosysteem gecreëerd waarin iedereen zijn deel doet om de globale CO2-uitstoot te drukken. En de uitstoot die we niet konden vermijden, hebben we gecompenseerd door bomen te planten. In de making-off krijg je een overzicht van alles wat we ondernomen hebben. In deze eerste campagne toont TotalEnergies haar grote ambities voor het milieu in ons land. En dat is nog maar het begin,” besluiten ze bij BBDO. 

Credits

Client: TotalEnergies
Contacts: Romina Macaluso, Pierre de la Caffinière, Dirk Biesmans, Greet Roosen
Lead Agency: BBDO
Strategy: Sofie Verstreken
Creation: Vincent De Roose
Creation: Benoit Hilson
CD: Antoinette Ribas
Account team: Amandine Folie, Alexander Neesen, Antoine Bouvy
CCO: Eva De Gendt
Design: Christophe Malotaux
DTP: Daniela Simons, David Vanderbist, Tom Nackaerts
FR copy: Siglinda Paquay
NL copy: Quinten Friederichs, Thomas Thysens, Philippe Mertens
TV Production: Marlies Neudt, Patricia Van De Kerckhove
Production Company: Hamlet
Executive producer: Jason Felstead, Ruben Goots
Line Producer: Pim Verhaert
Director: Reynald Gresset
Director of Photography: Kaname Onoyama
Production design: Tanker
Styling: Lisa Lapauw
Casting: Wewantyou casting agency
Post production: Yann Malcor en Nozon
Color Grader: Julien Alary
Sound post production: Jeremy Vettorel, Mathieu Schots
Post producer: Dominique Ruys
Photographer: Britt Guns
Digital agency: Ad Some Noise
Client Services Director: Kristof Persoons
Head of Strategy and creation: Jochen Sablon
Creative Director: Pelle Craen
Offline Media agency: Wavemaker, Semetis
Online Media agency: Semetis