Transfer toont sterkte van de kleintjes

Media / News

Transfer sept 2016 noordDe zenders van Transfer hebben in september een prachtprestatie neergezet, zo meldt men daar met gepaste trots: "Ondanks de warme nazomer en het goede weer in september, tekent Transfer een spectaculaire groei op, zowel in het noorden als het zuiden van het land."

De kijkdichtheid van Transfer groeide in het noorden met maar liefst 32% versus vorig jaar. En dat terwijl het goede weer zorgde voor een daling van het kijken naar televisie van 7%. Bij Transfer wijst men erop dat de themazenders samen op dit moment groter zijn dan VTM, al is dat natuurlijk geen zuivere vergelijking. Wel is duidelijk dat generalistische zenders marktaandeel moeten prijsgeven en bij de jonge doelgroepen is deze tendens nog meer uitgesproken.

De groei van Transfer is een gevolg van de organische groei bij zenders als Dobbit en History en de omvorming van FOXlife in FOX. Maar ook van de sterke start van nieuwe zenders in het Transfer-portfolio. Zo klokte PlattelandsTv af op een dagbereik van 241.000 en Ment van 239.000 kijkers.

De Nederlandstalige en Franstalige sportzenders van Eleven haalden respectievelijk 56.000 en 58.000 kijkers per dag. Van alle sportbetaalzenders kennen deze van Eleven de ruimste verspreiding. Het zijn ook de enige sportzenders die gemeten worden in de Grote Audimetrie.

Transfer

In het zuiden zette Transfer een nog sterkere groei neer: +37% op VVA18-54, bij een stabiel kijken in de markt. De groei wordt onder meer verklaard door de succesvolle start van de Franstalige Dobbit, die bijna 100.000 kijkers per dag bereikt. En het toevoegen van de Franstalige Eleven speelde uiteraard een rol. Ook in Franstalig België deden de themazenders het in het algemeen goed. Met een gezamenlijk marktaandeel dat jaar op jaar steeg van 19,1% naar 21,7% op VVA18-54. Bij de 15-34-jarigen ging het zelfs van 20,2 naar 24,0%.