Tweede editie van Crea.Brussels in de startblokken

Communication / News

ST’ART lanceert de tweede editie van de projectoproep Crea.Brussels, bedoeld voor ondernemingen die actief zijn in de Brusselse culturele en creatieve sector. Op voorstel van Barbara Trachte, Staatssecretaris voor Economische Transitie besliste de Brusselse Regering om de culturele en creatieve industrieën nog meer te ondersteunen en de komende maanden speciaal voor hen een strategie te ontwikkelen. De projectoproep Crea.Brussels is daarvan het eerste luik.  

Voor wie? Ondernemingen (zko’s en kmo’s) die minstens één vestiging hebben in Brussel, autonome vzw’s met economisch doel die minstens één vestiging hebben in Brussel, zelfstandigen of individuen die ingeschreven zijn bij een werkcoöperatie, een activiteitencoöperatie of een gedeelde onderneming die een vestigingseenheid heeft in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Voor welke projecten? Creatiebeurzen tussen €15.000 € en  €30.000 worden ter beschikking gesteld van de kandidaten om er binnen de creatieve sector een product of service mee te ontwikkelen. De producten of services moeten aan bepaalde criteria voldoen: economische en financiële haalbaarheid, originaliteit en innovatie. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan de manier waarop een inclusieve dynamiek en duurzame praktijken vanuit economisch, ecologisch en sociaal standpunt onder de aandacht worden gebracht.

De Brusselse Regering voorziet een globaal budget van €500.000 voor de tweede editie van deze projectoproep. De kandidatuurdossiers moeten uiterlijk op 30 juni 2022 om 20 uur ingediend worden via het platform. Het reglement en de vragenlijst voor deze oproep zijn hier beschikbaar.