Uber lanceert JUMP elektrische fietsen in Brussel

Communication / News

JUMPDe Villo!-deelfietsen van JCDecaux krijgen er een concurrent bij. Er zijn al de diverse deelsteps, nu verschijnt ook Uber op de markt van deelfietsen. Jump, zoals de nieuwe dienst heet, start in Brussel met 500 elektrische fietsen, verspreid over Brussel Stad, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek. Daardoor is het grootste deel van de stad te bereiken met de deelfietsen, zegt men bij Uber (waar men toch nog even goed naar de kaart van Brussel moet kijken). De uitbreiding van JUMP naar Brussel maakt deel uit van Ubers strategie om meerdere vervoersmogelijkheden samen te brengen in één app: "Deze veilige en betaalbare opties sluiten aan bij de voorkeuren van gebruikers en het huidige mobiliteitsaanbod." Onze hoofdstad is de vijfde Europese stad waar JUMP van start gaat.
“De Brusselse binnenstad kan uitdagend zijn om vlot door te navigeren,” zegt Nikolaas Van de Loock, general manager JUMP België. “Met de integratie van Jump in ons huidige aanbod kunnen we oplossingen bieden om het woon-werkverkeer te verlichten en helpen we gebruikers in de zoektocht naar alternatieve en duurzame vervoersmogelijkheden.”
Vanaf nu zullen Uber-gebruikers in Brussel naast een autorit aanvragen ook een fietsrit kunnen boeken, met een druk op de knop. Een rit met Jump kost 1 euro om de fiets te ontgrendelen en daarna 0,15 euro per minuut. “We zijn enthousiast om naast uberX nu ook Jump-fietsen in Brussel uit te rollen en zo mensen aan te sporen zich zonder eigen wagen te verplaatsen,” zegt Van de Loock. “We willen verschillende vervoersopties uitbreiden op een toegankelijke manier en in een goede samenwerking met het Brussels Gewest.” Om de lancering te vieren biedt Jump via de Uber app sinds donderdag 25 april en nog tot en met zondag 28 april vier dagen lang gratis ritten aan in Brussel.