Untitled Workers Club lanceert nieuw merk van fietskleding Rytm

Crea / News

Untitled Workers Club lanceert samen met Duncan Dillissen een nieuw merk van fietskleding. De koerskledij is vanaf volgende week te koop is in alle Belgische Decathlon-winkels en online op rytm.cc. De individuele racefietser vindt er topkledij tegen betaalbare prijzen. De meeste racefietsers maken deel uit van een vriendengroep of lokaal clubje die samen fietst en daarom speelt Rytm ook in op hun specifieke noden. Fietsploegen kunnen de modellen passen en met een uitgepuurde configurator — hun ideale tenue zelf designen.

Christophe Ghewy, creative director van Untitled Workers Club, is niet aan zijn proefstuk toe. Zo is hij de geestelijke vader van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles (dat ondertussen verkocht is aan ZEB) en is hij mede-eigenaar en oprichter van het koersfietsenmerk Jaegher. Dit zijn in België op maat gemaakte koersfietsen. Zelfs Tom Boonen behoort tot de klanten. En samen met ZEB heeft Untitled het merk Cyclo Club Marcel uit de grond gestampt. Dit succesvolle merk bestaat uit vrijetijdskledij (T-shirts, sweaters, polo’s…) en is volledig geïnspireerd rond de koers. "Cycling, kledij, fashion, performance. Het idee om een koerskledijmerk te starten ligt al zeker 10 jaar in het schuif. Met Duncan en Decathlon vallen alle stukken mooi samen. Vanaf het begin was ons doel duidelijk. Een innovatief en performant topmerk zijn, met de beste stoffen en zemen van de markt, niet teveel bullshit en vooral toegankelijk en betaalbaar zijn voor iedereen”, verduidelijkt Christophe Ghewy.

Een outfit helemaal assortie met jouw fiets

Het huzarenstuk is de online configurator van Rytm. Hier kan je zelf je jersey en windbreaker designen (binnenkort ook petjes). Je hebt de keuze uit 324 kleuren (evenveel als het aantal km van de allereerste ronde van Vlaanderen in 1913), prachtige patronen die elk seizoen aangevuld worden en je kan teksten, logo’s en zelfs volledige foto’s verwerken in het design. Niet iedere fietser is een goede jerseydesigner. De configurator van Rytm voorziet daarom acht basisdesigns, die vervolgens stap per stap kunnen worden verfijnd tot een stijlvol eindresultaat. 

Gemaakt door en voor fietsers

Rytm is gemaakt door gepassioneerde fietsers die op zoek zijn naar wat nog beter kan. Zo is er op de achterkant van de truitjes een smal zakje voor je pomp. Geen last meer van een pomp die dwars ligt. “We hebben ook een nuttig fietsitem uitgevonden”, lacht Christophe, “geïnspireerd op de krant die renners onder hun trui frommelden boven op de col voor ze aan de lange afdaling begonnen. “De windcatcher, een lapje windstopper met coole designs, opvouwbaar tot het formaat van een zakdoek en dat je dus altijd bij je hebt in je fietswallet. Onze zomerbroek bestaat uit een stof waar de noodzakelijke spanning van de verschillende zones automatisch in de stof geweven is.  

Alles heeft een ritme

Untitled Workers Club staat vanzelfsprekend in voor de naming, logo, branding, de designs van de kleding, de website, de configurator en alle andere communicatiemiddelen. Duncan neemt de productie van de kledij voor zijn rekening. Waarom Rytm? Fietsen heeft alles te maken met ritme: je hartslag, je cadence, je ademhaling, de strepen op de weg, het ritme van de regen, … het merk heeft een drummende aap als icoon, je mentaal stuwende kracht die het ritme aangeeft.

CREDITS:

Client / Brand: RYTM (Christophe Ghewy, Gwenn Nevelsteen, Duncan Dilissen)

Agency:  Untitled Workers Club

Creative Director: Christophe Ghewy

Design —  Logo, labeling, stilisme, webshop, website, illustrations, packaging, newsletter, social media: Christophe Ghewy, Emiel Raymaekers, Dennis Deckx, Britt Helbig

Copywriter: Christophe Ghewy

Account Management & Production: Romy Vierhouten

Production website: Max P Design

Production Configurator: Flux

Photography & Production: Emiel Raymaekers, Tina Herbots

Social Media: Hamza Ouamari